Франція надасть Україні ПЗРК Mamba

Франція надасть Україні ПЗРК Mamba
фото з відкритих джерел

 Система допоможе надійніше захистити українське небо

Україна може отримати від Франції сучасні зенітно-ракетні комплекси Mamba вже цієї весни. Відповідну заяву у своєму Twitter зробив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. 

«Ми вирішили поставити в Україну ЗРК SAMP/T-Mamba навесні 2023 року», – написав він. Очільник французького оборонного відомства зазначив, що така система дозволить захистити цивільне населення та інфраструктуру від атак з боку Росії. І постачання комплексів Mamba безпосередньо пов’язане з проханням міністра оборони України Олексія Резнікова.

Той, у свою чергу подякував французькому колезі. «Я дуже вдячний своїм колегам Себастьяну Лекорню та Гвідо Крозетто, які вирішили поставити ЗРК SAMP/T для ЗСУ. Це допоможе нам врятувати тисячі життів від атак російських терористів. Крок за кроком ми закриємо небо над Україною», – наголосив Резніков.

Нагадаємо, що раніше уряд Франції зголосився направити до Польщі 150 спеціалістів для навчання українських військових, а також пообіцяв ЗСУ чергову партію самохідних артилерійських установок Caesar від Франції.

Читайте також: Франція вказала на три умови для передачі військової авіації Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: