Кишинів уперше за 30 років визнає Росію загрозою. Коментар міністра оборони Молдови

Кишинів уперше за 30 років визнає Росію загрозою. Коментар міністра оборони Молдови
Анатолій Носатий
фото: newsmaker.md

Республіка підготувала проєкт нової Стратегії нацбезпеки

Нещодавно влада Молдови презентувала проєкт Стратегії національної безпеки країни. У ньому Кишинів уперше визнає Росію джерелом загрози. Про це в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому» розповів міністр оборони Молдови Анатолій Носатий.

«Це – проєкт стратегії, і він буде затверджений після публічних консультацій. У цій стратегії Росія вперше зазначена як джерело загрози», – зазначив посадовець.

Носатий визнав, що роль Росії має дестабілізуючий характер, причому не тільки для Республіки Молдова, але й для всього регіону.

«Тут важливо зазначити, що Стратегія містить і згадки про елементи гібридної війни, про дезінформацію, пропаганду тощо. І це вперше, коли керівництво країни говорить не тільки про ці ризики, але й про протидію їм через формування рівня супротиву у населення», – підкреслив міністр оборони Молдови.

Нагадаємо, що 11 жовтня президентка Молдови Майя Санду повідомила, що на засіданні Вищої ради безпеки було презентовано проєкт Стратегії національної безпеки. У ньому визначено загрози безпеці країни та напрямки дій для забезпечення і консолідації національної безпеки.

Як повідомлялося, Кишинів прагне переглянути формат миротворчої місії РФ у невизнаному Придністров’ї, оскільки нинішній показав свою недієздатність. Зокрема, має бути забезпечена евакуація російських військових, які нелегально перебувають на території Молдови.

До слова, партію «Шанс», афілійовану з проросійським політиком Іланом Шором, було виключено із загальних місцевих виборів у Молдові, запланованих на 5 листопада. 

Раніше повідомлялося, що Молдова припиняє виплати внесків у спільну з РФ організацію.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: