«РФ повинна вивести війська з України»: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію

«РФ повинна вивести війська з України»: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію
Резолюцію підтримали 82 країни
фото ілюстративне

Резолюція «вимагає, щоб РФ негайно припинила свою агресію проти України

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію України, яка засуджує російські репресії та порушення прав людини в окупованому Криму. Про це повідомляє «Главком».

Цікаво, що резолюцію підтримали 82 країни, 80 утрималися та 13 висловилися проти. Резолюція «вимагає, щоб РФ негайно припинила свою агресію проти України та беззастережно вивела всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів».

У тексті резолюції також міститься заклик до Росії вжити всіх необхідних заходів для того, щоб негайно покінчити з усіма порушеннями та зловживаннями щодо жителів Криму.

Серед них, згідно з документом, дискримінаційні заходи та методи, довільні затримання та арешти, тортури та інші жорстокі, нелюдські або принижуючі гідність види поводження.

Згадуються також сексуальне та гендерне насильство, у тому числі з метою змусити затриманих осіб свідчити проти себе чи співпрацювати із силовиками.

Країни, які голосували проти документа: Росія, Білорусь, Зімбабве, Іран, Китай, КНДР, Куба, Малі, Нікарагуа, Сирія, Судан, Еритрея, Ефіопія.

Читайте також: Загроза нового наступу Росії: США розглядають розширення підтримки України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: