Загроза нового наступу Росії: США розглядають розширення підтримки України

Загроза нового наступу Росії: США розглядають розширення підтримки України
Україна може отримати нове озброєння від США
фото ілюстративне

Пентагон розглядає можливість розширення навчання для українських військових на американській базі в Німеччині

Сполучені Штати розглядають можливість розширення своєї підтримки війни в Україні, оскільки влада стурбована тим, що Росія може зробити новий поштовх, щоб захопити Київ вже в січні. Про це повідомляє Politico.

Повідомляється, що окрім завершення планів надсилання системи протиракетної оборони Patriot, США також розглядають надсилання іншої зброї, такої як спільні комплекти боєприпасів для прямого нападу, які перетворюють некеровані авіаційні боєприпаси на розумні бомби, і наземні бомби малого діаметру, які значно розширять діапазон ударів.

Пентагон також розглядає можливість розширення навчання для українських військових на американській базі в Німеччині.

Зазначено, що військові США наразі навчають кілька сотень українців на місяць тому, як користуватися конкретною зброєю. Розширене навчання включатиме координування маневрування піхоти з артилерійською підтримкою.

Триває 296 доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник й надалі зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Намагається покращити тактичне положення на Лиманському напрямку, а на Куп’янському та Запорізькому – нарощує угруповання. На інших напрямках ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, обстрілює позиції наших військ та цивільні об’єкти вздовж лінії зіткнення.

Читайте також: Залужний поділився з Міллі головним висновком війни з Росією

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: