США обіцяють $10 млн за інформацію про фабрику тролів і кухаря Путіна

США обіцяють $10 млн за інформацію про фабрику тролів і кухаря Путіна
Євген Пригожин та Володимир Путін
фото: Associated Press

США потрібна інформація про компанію Пригожина «Агентство інтернет-досліджень», більш відому як фабрика тролів

Держдепартамент США оголосив нагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію про втручання в американські вибори російського бізнесмена Євгена Пригожина, відомого як кухар Путіна. Про це йдеться на сайті Держдепу.

Штатам потрібна інформація про компанію Пригожина «Агентство інтернет-досліджень» (більш відому як фабрика тролів), яка займається втручанням у політичні процеси та вибори, а також про пов'язаних з нею людей та організацій.

На сайті «Винагорода за правосуддя» вказується розширена інформація про справу. Зокрема, наводяться деякі компанії та імена людей, яких розшукують США.

«Вони свідомо та навмисно вступили в змову, щоб завдати шкоди Сполученим Штатам шляхом порушення, перешкоджання та руйнування законних функцій держави через шахрайство та обман з метою втручання у політичні та виборчі процеси в США, включно з президентськими виборами у 2016 році», – йдеться у повідомленні.

До слова, відомий російський бізнесмен Євген Пригожин, якого ще називають «кухарем Путіна», керує і фінансує операції приватної військової компанії «Вагнер» у Судані, яка, зокрема, займається видобутком золота для компенсації економічних втрат Росії від західних санкцій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: