США ввели нові санкції проти росіян

США ввели нові санкції проти росіян
США запровадили санкції проти громадян Росії та чотирьох організацій
фото з відкритих джерел

Підсанкційні особи відігравали різні ролі в спробах Росії маніпулювати та дестабілізувати США та їх союзників і партнерів, включаючи Україну

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти двох громадян Росії та чотирьох російських організацій за підтримку шкідливої діяльності кремля за кордоном, зокрема проти України, та втручання у виборчі процеси. Про це повідомляє Мінфін США.

До санкційних списків США були внесені: Антиглобалістський рух росії, Центр підтримки і розвитку громадської ініціативи Креативна дипломатія, ТОВ Іонов трансконтинентал та інформаційне агентство Стоп-імперіалізм, а також їх керівники - Бурлінова та Іонов.

Відповідно до заяви заступника Міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки, Кремль неодноразово намагався загрожувати американським демократичним процесам та інститутам і підривати їх.

Як зазначили у Мінфіні США, вищезазначені фізичні та юридичні особи відігравали різні ролі в спробах Росії маніпулювати та дестабілізувати США, їх союзників і партнерів, зокрема Україну.

Російські спецслужби, включно з ФСБ, підтримують керовані Кремлем операції впливу в Сполучених Штатах та на території їх союзників і партнерів і часто вербують помічників, відомих як «co-optees».

Потім російські спецслужби використовують цих осіб для створення або посилення розколу в країні.

Для реалізації деструктивних операцій Кремль, окрім «co-optees», активно використовує низку офіційних, проксі та неофіційних цифрових каналів і платформ, які поширюють позиційні наративи, дезінформацію та пропаганду.

Однією з таких дезінформаційних кампаній кремля є проект Пригожина Lakhta, цільовою аудиторією якого є населення Сполучених Штатів, Європи, України та навіть Росії.

Бюджет проекту Lakhta нараховує десятки мільйонів доларів, з якого фінансуються ферми інтернет-тролів та інші засоби медійного шкідливого впливу. З 2014 року проект Lakhta використовував фіктивних онлайн-персон, які видавали себе за громадян США, щоб втрутитися у вибори в Сполучених Штатах.

Пригожин фінансує Агентство інтернет-досліджень, яке OFAC вніс до санкційного списку у 2018 році за втручання у президентські вибори 2016 року.

Запроваджені санкції передбачають, що:

  • усі активи зазначених осіб, які знаходяться в Сполучених Штатах або у володінні або під контролем осіб США, є заблокованими;
  • блокуються будь-які організації, які належать, прямо чи опосередковано, індивідуально чи в сукупності, на 50 або більше відсотків підсанкційним особам;
  • заборонено здійснення будь яких транзакцій по відношенню до активів підсанкційних осіб, які здійснюються фізичними чи юридичними ососбами особами США або в межах (транзитом) Сполучених Штатів;
  • фізичні чи юридичні особи, які беруть участь у транзакціях, пов’язаних з підсанкційними особами, можуть потрапити під дію санкцій США - так звані вторинні санкції.

Нагадаємо, днями Рада ЄС вирішила продовжити на шість місяців санкції проти Росії за дії, спрямовані на дестабілізацію України.

Також стало відомо, що один із найбільших у світі виробників упаковок для харчової продукції йде з ринку країни-агресорки. 

Крім того, 21 липня ЄС затвердив сьомий пакет санкцій проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: