Агія Загребельська українська юристка, державна уповноважена Антимонопольного комітету України з 2015 по 2019 рік

Росіяни отримали болючий санкційний удар

Корабель, який не пустили в порт Бангладешу
фото з відкритих джерел

США слідкують, аби Москва не могли обійти санкції

Перемога на санкційному фронті, від якої на Росії палає: Бангладеш не пустив російське підсанкційне судно в порт.

Навіть попри те, що:

  • росіяни його перефарбували та написали на ньому інше ім'я;
  • партія влади в країні лояльна до Росії, яка, на відміну від західних країн, не ставить під сумнів прозорість виборів, які привели її до влади, та не накладає санкції за криваві розгони протестів;
  • судно перевозило обладнання та компоненти для АЕС яка будується в Бангладеш Росатомом та є найбільшою енергетичною інвестицією за всю історію країни.

Після листа від США з обгрунтуванням щодо підсанкційності судна та роз'ясненнями щодо загрози застосування вторинних санкцій, влада Бангладеш не допустила судно в порт та воно було вимушено відправитися в Індію.

Росіяни визнали, що перефарбування та перейменування судна не зняло з нього санкцій, але почали розповідати стандартну історію про гегемонію США, яке втручається у внутрішню політику країн, що розиваються, таких як Бангладеш.

Судно зараз в Індії, а Москва обіцяє «підігнати» інше – непідсанкційне, щоб перевантажити все. Питання, де і як вони це будуть робити, оскільки будь-яке обслуговування підсанкційного російського судна в порту – порушення санкцій та загроза вторинних.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: