Георгій Кунадзе Російський дипломат

Перед судом історії. Каятися і сплачувати за рахунками доведеться усім росіянам

Гаазький трибунал чекає на Путіна
малюнок: twitter/kajstenvall

Крах нинішнього російського режиму об'єктивно неминучий

Абсолютно все, що робить Росія в Україні мінімум з початку 2014 року, не має жодного відношення до духу та норм сучасного міжнародного права, і грубо суперечить навіть російському законодавству. Будь-які спроби довести протилежне юридично нікчемні та глибоко аморальні. Називаючи речі своїми іменами, російська влада остаточно зірвалася з котушок. І не знаходячи виходу з глухого кута, в який сама себе загнала, все глибше занурюється у вир брехні, беззаконня і загальної зневаги.

У таких жахливих обставинах крах нинішнього російського режиму об'єктивно неминучий. Сьогодні це вже лише питання часу.

Що буде потім, невідомо. Але каятися, платити за рахунками та відповідати за скоєне доведеться всім. І тим, хто затіяв усю цю бучу (або Бучу), і тим, хто їй тупо радів. І навіть тим, хто замовк.

Міра відповідальності буде, звісно, ​​різна. Одні постануть перед судом, причому аж ніяк не російським, інші потраплять під люстрацію, яку ми не спромоглися провести тридцять років тому, треті втратять роботу, а доля четвертих стане простим людським соромом за свою країну. І тяжкі роздуми про долю Росії, яка так і не опанувала вміння вчитися на чужих помилках.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: