Олексій Гончаренко Народний депутат

Сербія заганяє себе у російську пастку

Армія Сербії готується до війни?
фото з відкритих джерел

Україна має визнати незалежність Косово

Президент Сербії вже другий день не знає, як причепитись до Косово. А я знаю, що робити – пора визнати Косово, що вже зробили наші партнери!

Вчора Александар Вучіч нив. Сербам заважають, сербів не поважають – суцільна образа, як у його російського колеги. Тепер сербський путін вважає, що слова Ангели Меркель про Мінські домовленості впливають на позицію Сербії щодо Косово.

Меркель говорила про Україну. Вучіч говорить про Косово. Зовсім різні речі.

Це – риторика агресора, але слабенького. Не Росії до 24 лютого, серби чудово розуміють: в разі нападу їм протистоятимуть сили НАТО. І в мене таке враження, що бомбити Бєлград в Альянсі не розучились.

Сербія сама не знає, що робити. Вона йде на зміцнення зв’язків не просто з Росією, а й з сумнозвісним ПВК «Вагнер». Я вже не знаю, які ще аргументи потрібні, аби ми визначились зі стороною в цьому конфлікті. Осторонь лишатись не маємо права.

Ми маємо визнати Косово, бо воно того заслуговує. Це я чув, коли виступав у косовському парламенті. Всі за нас. Ми маємо це зробити, щоб Сербія раз і назавжди зрозуміла, що війни за шматок землі в Європі більше не буде. Тоді припиняться провокації. Тоді в Метохії не будуватимуть баррикади, а президент Вучіч заткнеться зі своїми «денацифікаціями».

І тоді Європа буде далі зосереджена на нашій війні, бо якщо спалахне новий конфлікт – їй просто доведеться відволікатись і на нього також. Цього й хоче Путін. Ми ж не будемо йому допомагати, правда?

Пора визнати Косово. Причини я перерахував ще в листопаді.

Зрозумійте, росіяни вже нас обстрілюють. Вони вже вбивають наших людей та грабують наші землі. І вони дуже хочуть, аби Європа нарешті зосередилась не на допомозі нам, а на чомусь іншому. А ми ще вагаємось? І це досі не наша справа?

Законопроект в парламенті, чекає на прийняття. Пора!

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: