Олександр Кочетков Аналітик, політтехнолог

Про ймовірність повного блекауту

Україна поринає у темряву, після російських обстрілів
фото: NASA

Якщо в Росію буде поставлено іранські ракети у великій кількості, то становище різко погіршиться

Секретар РНБОУ Данилов вважає, що ракет, якими агресор руйнує нашу інфраструктуру, у нього залишилося на три-чотири масовані удари. За моєю арифметикою виходить, що більше – чотири-п'ять, якщо нічого не зміниться.

Але це не важливо.

Важливо, що агресор накопичує ракети для удару сім-десять днів. Тому якщо ми встигатимемо ліквідувати руйнування чергового удару швидше, ніж за тиждень, то наша енергосистема вистоє доти, доки ракети у недоімперії практично закінчаться. А якщо лагодитимемо довше тижня, то руйнування почнуть накопичуватися. І тоді блекаут, коли у великих містах зникнуть майже всі блага цивілізації, неминучий.

Сьогодні наші енергетики – честь їм та хвала! – справляються із наслідками ракетних ударів за пару діб. Отже, ситуація зовсім не безнадійна, впадати в паніку явно рано.

Однак якщо в Росію буде поставлено іранські ракети у великій кількості, то становище різко погіршиться.

Недоімперія не може зруйнувати нашу генерацію електроенергії, оскільки її основу становлять атомні станції. Тому вона прицільно б'є по розподільним підстанціям, їх знищення змушує нас тимчасово обмежувати потужність АЕС.

У зв'язку з цим важливо, яка допомога буде надана нашими партнерами. Справа в тому, що трансформаторні станції, які використовуються у нас, – це техніка часів Союзу. На Заході такої давно не випускають. Але там можуть виготовити все, що завгодно, на замовлення.

Запит з нашого боку давно надійшов. Партнери працюють. Дуже сподіваюся, що допомога надходитиме не тільки у вигляді комплектуючих – трансформаторів, ізоляторів, електроніки, що управляє, а й у вигляді підстанцій у зборі. І тоді їх можна буде встановлювати замість зруйнованих швидко і не на колишньому місці, а трохи осторонь, щоб ворог не мав змоги бити за попередніми координатами.

Головне, пам'ятати, що прагнення занурити нас у темряву – це безсила злоба. Спроба зруйнувати Україну – фактичне визнання, що недоімперія не може перемогти нас на полі бою та захопити Україну.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: