Росія накопичує боєприпаси біля «Укриття» на Чорнобильській АЕС

Росія накопичує боєприпаси біля «Укриття» на Чорнобильській АЕС
Боєприпаси окупантів на Чорнобильській АЕС можуть вибухнути та пошкодити «Укриття» енергоблока
фото з відкритих джерел

Окупанти заперечують, що влаштовують склад боєприпасів на ЧАЕС

РФ та її агентура в міжнародних організаціях заперечують факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів у безпосередній близькості до об'єкта «Укриття» Чорнобильської АЕС. Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

Там зазначають, що діяльність російсько-окупаційних військ у будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження «Укриття» та радіаційного зараження території, де мешкають сотні мільйонів європейців.

«Наголошуємо, що, як і в більшості інших випадків, російська федерація та її агенти впливу поширюють дезінформацію», – заявили у Генштабі.

Там зауважують, що використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ там здійснюють свідомо, оскільки ЗСУ не можуть вести на території зони відчуження бойові дії.

Ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій через нехтування окупантами заходами безпеки, а також масове використання старих та некондиційних боєприпасів.

Такі інциденти трапляються на російських складах та арсеналах регулярно і в мирний час, що є загальновідомим, додали у Генштабі.

Нагадаємо, що Європарламент закликав демілітаризувати Чорнобильську зони і вирішити проблему права вето РФ в ООН. Російська окупація Чорнобильської зони становить серйозні ризики з точки зору ядерної безпеки.

Напередодні окупанти підняли хмари радіоактивного пилу в Рудому лісі поблизу Чорнобиля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: