Суд відправив за грати директора фірм Оксани Марченко

Суд відправив за грати директора фірм Оксани Марченко
Дружина Медведчука долучила до злочинної змови підлеглого їй директора Олександра Яковлєва, який уклав угоду з фірмою кримських окупантів
скріншот із відео росЗМІ

Підозрюваний фігурує у кримінальній справі щодо фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни конституційного ладу України

Івано-Франківський міський суд застосував міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою директору фірм дружини Медведчука Олександра Яковлєва, підозрюваного щодо фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни конституційного ладу України (ч. З ст. 110-2 Кримінального кодексу). Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу від 8 лютого.

Феміда арештувала підозрюваного на два місяці без визначення розміру застави. Наразі чоловік перебуває в Івано-Франківській установі виконання покарань №12.

За даними пошукового ресурсу Youcontrol, Олександр Яковлєв керує ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-тур» з 2013 року, ТОВ «Інвестиційна компанія «Укркапітал» –  з 2018 року. Власницею обох фірм записана Оксана Марченко, дружина кума Путіна і колишнього нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

За матеріалами досудового розслідування, Оксана Марченко долучила до злочинної змови підлеглого їй директора ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-тур» Олександра Яковлєва. Він уклав угоду з фірмою кримських окупантів «Охрана» МВД РФ» на оплатну охорону профілакторія «ЗАО «ФК «Динамо Киев», що у смт Сімеїз (Ялта). У дійсності, як з’ясувало слідство, фінансувалися збройні формування РФ, що діють на території Криму. За 2014-2016 роки на нібито охорону профілакторія «ЗАО «ФК «Динамо Киев» фірма Марченко сплатила 4,1 млн грн (11,7 млн російських рублів).

На початку лютого підозру одержала й дружина Віктора Медведчука. Протягом 2014-2022 років Марченко у змові з кількома особами профінансувала на 10,4 млн грн підрозділи окупаційної влади на території анексованого РФ Криму. Гроші одержували так звані «Управление Государственной службы охраны при МВД Республики Крым» і «Федеральное государственное унитарное предприятие «Охрана» МВД РФ». 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: