«Тепер музею Голодомору не буде». Потураєв анонсував фатальні наслідки відставки міністра культури

«Тепер музею Голодомору не буде». Потураєв анонсував фатальні наслідки відставки міністра культури
Олександра Ткаченка під час візиту на «Книжковий арсенал» зустрічала компанія «фанатів»
фото з відкритих джерел

Нардеп від «Слуги народу» дуже розлючений через відставку міністра-соратника

Відставка міністра культури Олександра Ткаченка матиме фатальні наслідки для галузі, адже вона втратить фінансування. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив голова профільного парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Я насправді дуже розлючений через те, що сталося, – знову таки не за Олександра, а через цю абсолютно роздмухану кризу. Дійсно, у нас всі є великими фахівцями в культурі в соцмережах, але результатом цього стане те, що культура фінансуватися не буде. Це не означає, що українська культура загине, бо вона існує рівно стільки, скільки існує нація. Українська нація буде існувати, вона переможе і її культура збережеться», – сказав Потураєв.

За словами нардепа, українське суспільство втратить у культурних та креативних індустріях дуже багато робочих місць, фахівців і потенціалу, який доведеться потім болісно, важко і довго відновлювати.

«Не буде більше фінансування українського кіно, включно з серіалами. І це – результат ось цього штурму», – пояснює Потураєв.

Крім того, до 90-ї річниці Голодомору не добудують музей.

«Там більше 700 млн треба на добудову музею. Наскільки мені відомо, підрядники зголосилися почекати з частиною кредиторки до перемоги і вдалося вийти на цю цифру в 500 мільйонів. Ці гроші ми почали шукати ще в квітні разом з Мінфіном, з бюджетним комітетом, і не знали, чи їх в результаті знайдемо, чи погодимо з партнерами, з донорами. Потім, дякуючи Мінфіну, назбирали оцю суму, яка була достатньою для того, щоб добудувати музей до 90-х роковин. Тепер відповідно музею Голодомору не буде. Можливо, хтось знайде якісь позабюджетні гроші, але я в цьому абсолютно не переконаний. До річниці це точно не вдасться завершити», – сказав нардеп від «Слуги народу».

Нагадаємо, Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко подав заяву про відставку увечері, 20 липня.  Він прийняв це рішення через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни.

Раніше президент України Володимир Зеленський доручив голові уряду Денису Шмигалю знайти заміну міністра культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку. 

Читайте також: «У президента іншого виходу не було». Микита Потураєв про відставку міністра культури

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: