Мінкульт дозволив демонтувати у Києві ще два пам’ятники. Процес розпочався (відео)

Мінкульт дозволив демонтувати у Києві ще два пам’ятники. Процес розпочався (відео)
Пам'ятник Чкалову на вулиці Олеся Гончара
фото з відкритих джерел

Тепер КМДА має демонтувати й перенести монументи

Міністерство культури та інформаційної політики визнало пам'ятники радянському генералу Миколі Ватутіну та радянському льотчику Валерію Чкалову в Києві такими, що не підлягають внесенню до Державного реєстру культурної спадщини. Тож тепер їх можна знести. Про це йдеться на сайті міністерства.

Йдеться про пам'ятник Ватутіну, розташований у Маріїнському парку, і пам'ятник Чкалову на вулиці Олеся Гончара. Наказ про невнесення їх до реєстру нерухомих пам’яток уже підписав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Питання перенесення вищезазначених пам'ятників КМДА могла вирішити й без втручання міністерства, в інший визначений законом спосіб. Тепер КМДА точно має виключити ці пам'ятники з переліку щойно виявлених об'єктів, демонтувати й перенести монументи», – йдеться в повідомленні.

Демонтаж пам’ятника Чкалову вже розпочато. Відповідне відео з’явилося в місцевих Telegram-каналах.

Раніше повідомлялося, що у Києві буде демонтовано каплицю-МАФ біля Десятинної церкви. Вона була незаконно споруджена Релігійною громадою Української православної церкви Московського патріархату.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: