Померла актриса Ніна Русланова

Померла актриса Ніна Русланова
Ніні Руслановій було 75 років
фото: Global Look Press

Місцем народження Русланової, яка виховувалась у дитячих будинках, значився Богодухів Харківської області

Зірка легендарних радянських фільмів Ніна Русланова померла у Москві у віці 75 років. Про це повідомив актор Станіслав Садальський на своїй сторінці у Facebook.

«Валерія Гущина, директор Гільдії акторів кіно Росії, зателефонувала зі страшною звісткою – померла Ніна Русланова. Що казати, не знаю. Ніночка. Друг, подруга, просто близька людина. Скільки нас пов'язувало, зараз уже не перерахувати, та й до чого», – написав артист.

Садальський також заявив, що Русланова мала «тривалу хворобу».

Точна причина смерті актриси не уточнюється. Раніше з'явилися повідомлення, що Русланова була госпіталізована після інсульту.

Довідка: У грудному віці Ніна Русланова була знайдена у Богодухові Харківської області та передана в дитячий будинок, де і виросла в тяжкий повоєнний час. Там же отримала умовні прізвище, по батькові та дату народження.

Після закінчення будівельного училища, почала свій трудовий шлях маляром. У 1963 році вступила до Харківського театрального інституту. Але недовго провчившись, поїхала до Москви і вступила до Театрального училища ім. Б. Щукіна, яке закінчила в 1969 році.

Працювала близько 15 років у театрі ім. Є. Вахтангова, у 1985—1988 рр. — в Театрі ім. В. Маяковського.

З 1988 року — актриса кіностудії ім. М. Горького.

У 1967 році, будучи студенткою другого курсу, дебютувала як кіноактриса в картині Кіри Муратової «Короткі зустрічі» (Надя). З Кірою Муратовою актриса співпрацювала багато років, знялася у ряді її картин.

Всього у кіно, фільмах-спектаклях і телесеріалах зіграно більше 160 різнопланових ролей.

Русланова відома своїми ролями у таких фільмах, як «Афоня», «Завтра була війна», «Тіні зникають опівдні», «Зимова вишня», «Хрустальов, машину!», «Собаче серце», «Кін-дза-дза», «Повернення Будулая».

Русланова лауреат Державної премії Української РСР імені Тараса Шевченка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: