Прощання з Ніною Матвієнко розпочнеться вже сьогодні: деталі поховання

Прощання з Ніною Матвієнко розпочнеться вже сьогодні: деталі поховання
Ніна Матвієнко померла на 76 році життя
фото: Анжеліка Рудницька/Faebook

Відспівають Ніну Митрофанівну в Українській церкві

Прощання з Народною артисткою України Ніною Матвієнко, яка пішла з життя 8 жовтня, розпочнеться сьогодні, 10 жовтня, у Свято-Феодосіївському монастирі (м. Київ, вул. Лаврська, 14). Про це повідомила українська співачка, телеведуча Анжеліка Рудницька.

10 жовтня з 21:00 у храмі Свято-Феодосіївського монастиря розпочнеться всенічне читання псалтиря за спокій спочилої.

11 жовтня о 7:00 розпочнеться заупокійна літургія, а о 9:00 - панахида.

Попрощатися з легендою української музики прихильники та друзі зможуть з 11 до 13 години у Національній філармонії України за адресою: Володимирський узвіз, 2.

Поховають Ніну Матвієнко о 14:30 на Звіринецькому кладовищі (вул. Верхня, 21, Київ).

Цікаво, що відспівають Ніну Митрофанівну в Українській церкві попри звинувачення в тому, що вона начебто поширювала ідеї московського православ'я в останні роки.

Свято-Феодосіївський монастирдіючий чоловічий монастир у Києві, належить Православній церкві України, знаходиться на Печерську біля Києво-Печерської лаври.

Нагадаємо, народна артистка України Ніна Матвієнко померла 8 жовтня. Трагічну звістку сповістила її донька Антоніна. Співачка не дожила всього два дні до свого 76-го дня народження. Причини смерті Народної артистки України наразі невідомі.

Ніна Матвієнко – національна гордість України, Золотий голос України, Народна артистка України, лауреатка Державної премії УРСР ім. Шевченка, Герой України, Почесний громадянин міста Києва. Репертуар співачки вражає – понад 250 народних пісень та творів українських композиторів – колядки і щедрівки, веснянки, псалми, плачі, весільні, колискові, жартівливі й танцювальні пісні. Виконувала вона й академічну музику.

Як повідомлялося, казкар Олександр Власюк, відомий як Сашко Лірник переконаний, що Народна артистка України Ніна Матвієнко потрапила під негативний психологічний вплив Московського патріархату, унаслідок якого робила неоднозначні заяви. 

Читайте також: КДБ стежив за Ніною Матвієнко через проукраїнську позицію (документ)

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: