Стівена Спілберга чекають на Хмельниччині: голова ОДА просить допомоги у Зеленського

Стівена Спілберга чекають на Хмельниччині: голова ОДА просить допомоги у Зеленського
Голова Хмельницької ОДА вирішив через президента України встановити зв’язок зі Стівеном Спілбергом
фото: IT. Info

Чиновники сподіваються, що візит на Хмельниччину надихне Спілберга на нові творчі ідеї

Голова Хмельницької облдержадміністрації (ОДА) Сергій Гамалій хоче через президента України Володимира Зеленського встановити зв’язок із відомим американським кінорежисером та сценаристом Стівеном Спілбергом. Про це пише місцеве видання НГП з посиланням на текст звернення до глави держави, датований 24 грудням 2021 року.

«Хмельницька обласна державна адміністрація розпочала реалізацію регіонального проєкту «Хмельниччина в постаттях»… З цього приводу звертаюся до Вас, щоб попросити про сприяння у вирішенні такого питання: нам відомо, що бабуся і дідусь відомого голлівудського режисера Стівена Спілберга по батьковій лінії – Шмуел Шпільберг та Рівка Чечік – народилися в Кам’янці-Подільському та пройшли традиційні для євреїв обряди у місцевій синагозі. У Хмельницькому державному архіві є документи, які мають стосунок до родини митця. Я б хотів запросити пана Спілберга відвідати батьківщину його предків. Задля цього підготовлено лист режисеру, але переконаний, якщо він буде відправлений на загальнодержавному рівні, то матиме більше шансів привернути увагу пана Спілберга», – йдеться у листі до президента Зеленського.

00_24

Документ: ngp-ua.infoДокумент: ngp-ua.info

Гамалій наголосив, що наразі Стівен Спілберг знімає фільм про своє дитинство. Тому, «можливо візит до нашого краю надихне його на нові творчі ідеї». Хмельниччина готова запропонувати цікаві локації, доступ до архівних документів, запевнив голова Хмельницької ОДА.

До слова, оголошено переможців престижної кінопремії «Золотий глобус–2022». Повний список.

До слова, американського коміка та актора Боба Сагета знайшли мертвим у готелі Ritz-Carlton у Орландо.

Також нагадаємо, що минулого тижня помер перший темношкірий актор, який отримав «Оскар». Сідні Пуатьє отримав у 1964 році «Оскар» за найкращу чоловічу роль у фільмі «Польові лілії» (Lilies of the Field).

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: