Ізраїльський професор пояснив, чи потрібно щеплюватися людям, які перехворіли на коронавірус

Ізраїльський професор пояснив, чи потрібно щеплюватися людям, які перехворіли на коронавірус
На Covid-19 організм реагує інакше, ніж на інші віруси
фото ілюстративне

«Те, що людина перехворіла, зовсім не означає, що вона не захворіє знову»

Проблемою коронавірусу є його здатність до дуже швидких мутацій. Крім того, на Covid-19 організм реагує інакше, ніж на інші віруси. Про це повідомив професор Школи громадського здоров'я університету Хайфи (Ізраїль) Манфред Грін, йдеться в матеріалі «Главкома». 

За словами професора, те, що людина перехворіла на нього, зовсім не означає, що вона не захворіє вдруге. А вакцинація посилює захисну функцію організму.

«Те, що людина перехворіла на нього, зовсім не означає, що вона не захворіє вдруге. Відтак, завдання вакцинації – посилити захисну функцію організму: аби людина, яка «підчепить» коронавірус знову, мала легший перебіг захворювання, принаймні, середньої тяжкості», – розповів Грін.

Професор також зауважив, що кількість доз залежить від того, якою саме вакциною ви щеплювалися. Адже у кожної з марок вакцин індивідуальна схема вакцинації.

«Тепер щодо бустерів: давайте спершу визначимося із термінологією. При використанні вакцин Moderna і Pfizer (Comirnaty) спершу схема передбачала два уколи. Потім у деяких країнах було вирішено додати обов’язкову третю дозу. В інших країнах це була не обов’язкова, а саме бустерна – так би мовити, додаткова доза», – зауважив професор.

Він також додав, що ізраїльські лікарі після трьох обов’язкових почали вводити четверту, бустерну, дозу.

«У першу чергу, людям старшим 60 років, а також тим, хто має ризик важкого протікання: людям із супутніми захворюваннями – онкологія, діабет тощо. Поступово ми дійшли до того, що кожен охочий може отримати цю четверту дозу», – додав Грін.

Нагадаємо, Кабінет міністрів подовжив режим надзвичайної ситуації і карантин в Україні до 31 грудня 2022 року. 

Додамо, Європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес у понеділок попередила, що на держави-члени ЄС взимку чекає чергова хвиля Covid-19.

Читайте також: Куди подівся Covid-19? Ізраїльський професор руйнує міфи антиваксерів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: