Медик просить чиновників пояснити, чому вони вирішують, що тестів на коронавірус наразі краще не робити

Медик просить чиновників пояснити, чому вони вирішують, що тестів на коронавірус наразі краще не робити
Навіть пацієнтам, які перебувають з пневмонією в реанімаціях міських київських лікарень, тест не роблять

Ситуація ускладниться, якщо не будемо знати справжньої кількості хворих, – вважає Тетяна Рослякова

Лікар Тетяна Рослякова звернулася до  чиновників, щоб вони пояснили, чому вирішують, що тест на коронавірус краще наразі не робити.

«Таким чином ми самі і доведемо ситуацію до глобальнішого і швидшого поширення, якщо не будемо знати справжньої кількості хворих і тих, хто з ними контактував», – написала Тетяна Рослякова на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Київські реанімації потихеньку заповнюються пацієнтами з пневмоніями. Так, ми перехворіємо майже всі, в легкій або середній формі, це неминуче, враховуючи швидке поширення і дуже простий спосіб передачі. Але люди похилого віку, ослаблені іншими хронічними захворюваннями,  онкохворі люди  на етапі хіміотерапії належать до вкрай високої групи ризику з важкими ускладненнями», – написала Рослякова.

Зі слів фахівця, вірусу в Україні вже багато, але навіть пацієнтам, які перебувають з пневмонією в реанімаціях міських київських лікарень – тест не роблять, мовляв, немає епідеміологічного анамнезу (старенька не цілувалася з італійцем).«В результаті пацієнтці, яка перебуває з 13 березня в реанімації однієї з міських Київський лікарень з двобічною пневмонією, після довгих роздумів, мабуть, керівництва клініки ( адже тестів отримали всього 11) таки провели тестування у вівторок і підтвердили COVID 19.Упродовж п’яти днів з жінкою контактували майже  всі співробітники відділення, звичайно, без засобів додаткового захисту,  також рідні, друзі тощо», – зазначила медик.

Нагадаємо, в Україні на ранок 17 березня лабораторно підтверджено сім випадків захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19. Зокрема, два випадки захворювання зафіксовано у Києві.

13 березня від коронавірусу померла 71-річна пацієнтка з Радомишля на Житомирщині.

Один із хворих - молодий київський студент, який контактував із хворою жінкою, що померла від коронавірусу на Житомирщині. Хлопець відвідував її з онукою жінки. Він зараз перебуває на лікуванні в Олександрівській лікарні столиці.

Уряд України прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусу до 3 квітня. Постановою введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: