«Це невдалий погляд із Москви». Науковець пропонує змінити назви підрозділів «Укрзалізниці»

«Це невдалий погляд із Москви». Науковець пропонує змінити назви підрозділів «Укрзалізниці»
Територіальні підрозділи «Укрзалізниці» необхідно перейменувати, адже нині вони мають колоніальні назви, упевнений Мирослав Дністрянський
Фото: «Главком»

Мирослав Дністрянський переконаний, що називати територіальний підрозділ із центром у Харкові «Південна залізниця» – просто сором

Територіальні підрозділи «Укрзалізниці» необхідно перейменувати, адже нині вони мають колоніальні назви. Так вважає науковець, професор кафедри географії України Львівського національного університету імені Івана Франка Мирослав Дністрянський.

«Територіальний підрозділ з центром у Харкові називається «Південна залізниця», з центром в Києві – «Південно-Західна». Звідки такі вкрай недоречні назви? Бо, скажімо, хіба Харків – це південь України, а Київ – південний захід. Зрозуміло, що ні, але це погляд з Москви, і то невдалий, бо назви підрозділам надано за різними ознаками», – написав Мирослав Дністрянський на своїй сторінці у Facebook.

Такі назви – просто сором, переконаний науковець. Він пропонує свій варіант вирішення цієї проблеми.

«Тут треба взяти до уваги те, що назви територіальних підрозділів чи районів за сторонами горизонту – це найгірший варіант. Бо, зрозуміло, що на кожній території є північ, південь, захід чи схід, а тому треба давати такі назви, які розкривали б характерні географічні риси території. І за одним принципом. В нашому випадку – за назвами провідних центрів, враховуючи і те, що вже є Львівська, Одеська і Донецька залізниці. Тому пропоную «Південно-Західну залізницю» перейменувати в Київську, «Південну» – в Харківську, «Придніпровську – в Дніпровську чи Запорізьку», – вважає Дністрянський.

Аби з’явилися гроші на перейменування професор радить зменшити на порядок зарплати членам наглядової ради «Укрзалізниці» та головним менеджерам.

Нагадаємо, напередодні у потязі «Рахів-Київ» загинув пасажир. Чоловік упав із верхньої полиці.

Крім того, компанія «Укрзалізниця» спільно з електронною онлайн-бібліотекою Librarius починає тестування послуги інтерактивної бібліотеки у поїздах далекого сполучення та швидкісних поїздах Інтерсіті+. Як повідомляє пресслужба перевізника, скористатись бібліотекою може кожен пасажир за посиланням або за допомогою інформаційних наліпок з QR-кодом у вагонах поїздів.

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» запускає з 12 червня приміський потяг №7001/7002 Львів – Мукачево – Львів зі спеціально обладнаними для велосипедів вагонами. Із велосипедами також вже можна подорожувати за маршрутом приміського поїзда Святошино-Буча.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: