Чи достатньо ЗСУ ресурсів для оборони Бахмута? Банкова відповіла

Чи достатньо ЗСУ ресурсів для оборони Бахмута? Банкова відповіла
фото з відкритих джерел

Українські захисники можуть не лише утримуватися на позиціях, а й проводити невеликі контрнаступи в околицях міста

Збройні сили України мають ресурси та сили, щоб і надалі продовжувати обороняти Бахмут на Донеччині. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Le Figaro.

«Сьогодні у нас ще достатньо ресурсів, щоб утриматися там. Ми також можемо проводити невеликі контрнаступи в околицях. Але тактичні зміни мають відбутися», – наголосив посадовець.

За його словами, рішення українського військового командування залишитися в Бахмуті ґрунтується на наявних ресурсах, можливості їхнього доправлення туди, ризиках для українських військових та стратегічній важливості цієї мети.

«На уявлення про реальність Бахмута впливає і ставлення до нього ЗМІ: за даними російських ЗМІ, місто вже взято», – додав Подоляк.

Нагадаємо, що сьогодні, 10 березня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Однією з тем засідання – ситуація навколо Бахмута та захист Херсона.

До слова, з'явилися супутникові знімки Бахмута після бомбардувань. Зокрема, на них можна побачити руйнування важливого моста і споруд

Крім того, Міністерство оборони України фіксує чергову інформаційну атаку ворога щодо Бахмута

Раніше командувач Сухопутними військами генерал-полковника Олександр Сирський розповів про ситуацію в Бахмуті.

Читайте також: Окупанти знищили літак-символ Бахмута (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: