Громада під Харковом, яку постійно обстрілюють, залишилася без сирен

Громада під Харковом, яку постійно обстрілюють, залишилася без сирен
Дергачі під Харковом залишилися без сирен
фото: Depositphotos

Наразі на території громади перебувати вкрай небезпечно

Населені пункти Дергачівської громади (Харківська область) перебувають під постійними артилерійськими обстрілами. Однак сирени не можуть попередити жителів про можливі атаки, через пошкодження ворогом систем оповіщення. Про це повідомила пресслужба офіційного сайту громади.

Зазначає, механізм роботи систем оповіщення в Дергачах передбачає дистанційну подачу сигналу з Харкова через оптичний кабель на місцеві гучномовці.

Але ще у березні подача відповідного сигналу унеможливилася через пошкодження окупантами оптичного кабелю на ділянці між Харковом та Дергачами.

При цьому визначення місця пошкодження є дуже складним завданням через відсутність поверхневих ознак місця аварії.

Окрім цього, російськими бомбами було зруйновано декілька міських тягових підстанцій, які живлять гучномовці електрикою.

Таким чином, якщо навіть усі системи оповіщення почнуть працювати, вони будуть спрацьовувати лише на загрози ракетних ударів по будь-якому місцю Харківської області (не тільки Дергачівської громади).

Водночас, на бомбардування зі ствольної артилерії та РСЗВ населених пунктів вказаної громади системи оповіщення заздалегідь зреагувати не зможуть.

У зв'язку з чим, до місцевих жителів звертаються з попередженням про небезпеку перебування на території громади.

"Шановні громадяни, ми розраховуємо на ваше розуміння та вкотре попереджаємо про небезпеку перебування на території Дергачівської громади!" - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні вночі окупанти завдали удар по Харкову.

Як повідомлялося, організація Amnesty International зафіксувала, що росіяни обстрілювали Харків забороненими касетними боєприпасами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: