Наступ на Харківщину та влучання на Одещині: яка ситуація в регіонах

Наступ на Харківщину та влучання на Одещині: яка ситуація в регіонах
Наслідки нічної атаки на Одещину
фото: Офіс генпрокурора

Загарбники завдали понад 148 ударів по Запорізькій області

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській областях, а також на Житомирщині та Київщині. Про це свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Черкащина

Вночі силами ППО успішно знищено ударний дрон противника в небі над областю. Інший «Шахед» поцілив у відкриту місцевість. Пожежу через загорання сухої рослинності ліквідовано. Без потерпілих.

Чернігівщина

За добу – п'ять обстрілів (32 вибухи). Ворог із мінометів та артилерії обстрілював Новгород-Сіверський район. Про втрати серед місцевого населення та пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

Сумщина

Вночі та вранці росіяни здійснили п’ять обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 21 вибух. Обстрілів зазнали Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Дружбівська, Есманська громади. Без наслідків. Вчора протягом дня росіяни здійснили 39 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 286 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Дружбівська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Есманська, Шалигинська громади. У Середино-Будській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок.

Дружбівська громада: внаслідок обстрілу пошкоджено два приватні житлові будинки, чотири господарчі споруди та відбулося загорання три житлових будівників і нежитлової споруди. Поранення отримала жінка 1955 р.н., яку госпіталізовано до лікарні. Шалигинська громада: був обстріл зі ствольної артилерії. Пошкоджено школу два приватних будинки, приміщення комунальних підприємств, лінію електропередач.

Запорізька область

Загарбники атакували 27 населених пунктів – зафіксовано 148 ударів. 128 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Малинівки, Білогір'я, Левадного, Верхньої Терси, Ольгівського, Щербаків, Темирівки, Кам'янського, П'ятихаток, Лобкового та інших міст та сіл на лінії вогню. Ворог здійснив ракетний удар по Привітному, 11 БПЛА-атак по Червоному, Новодарівці, Малинівці, Роботиному та Новоіванівці, сім РСЗВ-обстрілів Новоданилівки, Преображенки, Роботиного та Малої Токмачки, а також вгатив авіаснарядами по Оріхову. Внаслідок ракетного удару по Привітному загинула 74-річна жінка. Надійшло 22 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Дніпропетровщина

Вчора посеред дня росіяни ракетою поцілили по школі у Нікополі. Чотири особи загинули, двоє постраждалих. Пошкоджена будівля гімназії, інфраструктурний обʼєкт та продуктовий магазин, 50 житлових будинків, 18 господарських споруд, 17 сонячних панелей, автомобіль та дві лінії електропередачі. Окупанти ще декілька разів атакували Нікопольський район з артилерії та дронами-камікадзе. Гатили по Нікополю, Марганецькій та Покровській громадах.

Здійснили близько трьох десятків пострілів та вдарили двома безпілотниками. У місті пошкоджений інфраструктурний обʼєкт. Вночі захисники з ПвК «Схід» знищили в небі над областю ворожий БпЛА. Від вечора агресор тричі бив по Нікопольщині. З важкої артилерії обстріляв районний центр та Марганецьку громаду. Пошкоджені два приватні будинки. Наслідки вранішньої атаки ще уточнюються. Сьогодні у Нікополі – день жалоби.

Харківщина

11 жовтня близько 23:30 ворог завдав удару по Індустріальному району м.Харкова, попередньо застосувавши БПЛА «Шахед». Внаслідок удару пошкоджено вікна, дах та паркан двох приватних житлових будинків, горіла господарча споруда. Осколкові поранення отримав 57 річний чоловік. До медиків за допомогою також звернулась жінка – гостра реакція на стрес. Необхідну допомогу надали на місці.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області. Противник завдав авіаційного удару в районі Синьківки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка та Берестове. Біля с. Гракове в полі на невідомому вибуховому пристрої підірвались два чоловіка. Загинули на місці. Вчора окупанти обстріляли с. Лук'янці Харківського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок. Було зафіксовано ворожий обстріл у м. Куп'янськ. Пошкоджено ТОВ «Куп'янський машинобудівний завод».

Внаслідок обстрілу на відкритій території горіло будівельне сміття. Внаслідок обстрілу смт. Куп’янськ-Вузловий пошкоджено дах приватного будинку. Отримали поранення 72-річна жінка та чоловік 43 років, госпіталізовані. Через обстріли у с. Вовчанські Хутори та у м.Вовчанськ Чугуївсього району пошкоджено два приватних будинки, без постраждалих. Вночі ворог обстріляв с. Ківшарівка Куп’янського району. Пошкоджено житловий будинок. Минулося без постраждалих.

Луганщина

Ворожі наступи на Макіївку не припиняються. Також ворог активізував наземні наступи в Серебрянському лісництві. Крім того, там та поблизу Білогорівки ним завдано понад 10 ударів по позиціях наших військ з авіації.

Крім того, там та поблизу Білогорівки ним завдано понад 10 ударів по позиціях наших військ з авіації. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали, зокрема, Невське та Білогорівка. За добу противник здійснив 151 обстріл (542 снаряди).

Донеччина

По населених пунктах області росіяни здійснили 29 обстрілів. Вид озброєння – авіаудари (тип ракет не встановлено), РСЗВ «Ураган», артилерія, міномет. Під вогнем рашистів: Часів Яр, Авдіївка, Святогірськ, смт Курдюмівка, смт Желанне, смт Очеретине, с. Максимівка, с.Уманське, с.Неліпівка, с.Нетайлове, с.Новоселівка Перша, с.Первомайське Пошкоджено 12 – житлових будинків (з них п'ять – багатоквартирних), будівля храму, три ЛЕП, господарська споруда, кінотеатр, цех «ПрАТ АКХЗ».

На Донеччині за добу: дві людини загинули, шестеро дістали поранення.

Миколаївщина

Вночі на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони знищено чотири ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Також протягом минулої доби в області знищено розвідувальний БпЛА Supercam. Вчора протягом дня артилерійських обстрілів зазнала Куцурубська громада. Внаслідок одного з обстрілів падіння уламків боєприпасів спричинило займання сухої трави на відкритій території, яке було оперативно ліквідовано. Постраждалих немає. Вночі зафіксовано удари з РСЗВ по м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає. Інформація щодо наслідків уточнюється.

У Шевченківській громаді внаслідок падіння уламків ворожого БпЛА, збитого силами ППО, виникла пожежа сухої трави. Займання оперативно ліквідовано. Минулося без постраждалих.

Одещина

Вночі російські терористи вчергове атакували Одещину. Наші сили ППО збили 10 «Шахедів» над Одещиною, проте, на жаль, є і влучання. В Ізмаїльському районі зафіксовані пошкодження припортової інфраструктури та житлових будинків. На місці виникли пожежі, їх вже ліквідовано. Постраждала одна людина. Жінка 1935 р.н. отримала термічні опіки. Нині вона знаходиться у лікарні та отримує всю необхідну медичну допомогу.

Херсонщина

За добу по області противник здійснив 98 обстрілів (500 снарядів), з них по м. Херсон – чотири обстріли (12 снарядів). Сьогодні вночі окупанти обстріляли Чорнобаївку. Під удар потрапив житловий сектор. За попередньою інформацією, загинув 70-річний чоловік. Деталі встановлюються. Вчора зранку рашисти вдарили по Михайлівці Бериславського району. Перебуваючи на власному подвір’ї, поранень зазнала 76-річна жінка. Її у стані середньої важкості доставили до лікарні. Також окупанти обстріляли селище поблизу Херсона: армія рф скинула з дрона боєприпас. Поцілила у територію поблизу цвинтаря селища Кіндійка. Троє людей травмовані.

41-річного чоловіка госпіталізували з численними осколковими пораненнями. Зараз потерпілий у реанімації, медики борються за його життя. У 42-річного чоловіка вибухова травма і непроникаючі осколкові поранення. Він у лікарні. Ще один постраждалий – 63-річний чоловік. Йому на місці надали необхідну допомогу. Вдень росіяни обстріляли Золоту Балку. На щастя, обійшлося без жертв; пошкоджено будівлю дитсадка. Через російську агресію чотири людини дістали поранення.

Нагадаємо, триває 596-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: