Німеччина надасть Україні до €3,5 млн на техніку для ремонту електромережі

Німеччина надасть Україні до €3,5 млн на техніку для ремонту електромережі
Німеччина знову обіцяє допомогу Україні 
фото: Анка Фельдгузен/Twitter

Німеччина готова допомогти із закупівлею статичних синхронних компенсаторів

Німеччина надасть НЕК «Укренерго» до 3,5 млн євро на закупівлю техніки для ремонту електромереж, а також запропонує кредити. Про це повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в Twitter.

"Обговорила з Германом Галущенком підтримку стійкості української енергосистеми: Федеральне міністерство економіки і захисту клімату надасть «Укренерго» до 3,5 млн євро на купівлю техніки для ремонту електромереж, а Федеральне міністерство економічного розвитку і співпраці – кредити через банківську групу KfW обсягом до 22,5 млн євро. Ми також підтримуємо повну інтеграцію в ENTSO-E», – зазначила посол.

У Міненерго додали, що Німеччина готова допомогти із закупівлею статичних синхронних компенсаторів (СТАТКОМів), здатних розширити можливості експорту української електроенергії до Європи.

38aa77ca-6c21-429e-bd6f-c7a4b0ea5eba.

Раніше повідомлялося, що Німеччина надасть Україні найсучаснішу систему ППО.

Нагадаємо, що Німеччина затримує постачання зброї до України. Обіцяне озброєння планують передати аж у липні.

Раніше голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики Олександр Мережко заявив, що Німеччина робить кроки для допомоги Україні через тиск наших країн-союзників в Євросоюзі, США та Великобританії.

Додамо, що від початку повномасштабного вторгнення канцлер Німеччини Олаф Шольц досі не приїхав в Україну може свідчити що ФРН вагається чи допомагати країні у війні з Росією.

Раніше ряд німецьких колишніх політиків, інтелектуалів та лідерів думок оприлюднили відкрите звернення до уряду Німеччини, зміст якого полягає, по суті, в примушенні України у капітуляції. Текст листа опублікований на сторінках Berliner Zeitung.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: