«Все дуже погано»: ЗМІ дізналися, чому насправді Німеччина затягує постачання зброї

«Все дуже погано»: ЗМІ дізналися, чому насправді Німеччина затягує постачання зброї
 Ракетна установка MARS II
фото: alliance/dpa | Sebastian Gollnow

Менше половини з 40 німецьких транспортних засобів Mars II наразі взагалі не працюють

Постачання важкого озброєння з Німеччини, очевидно, відкладеться до зими. Німецьке бюро видання Business Insider пише, що Німеччина відправить РСЗО M270, обіцяні Шольцом, до України набагато пізніше, ніж передбачалося.

Німці стверджують, що в системі озброєння не вистачає оновлення програмного забезпечення, що дозволяє стріляти американськими та британськими ракетами. Видання зазначає, що передача озброєння «відбудеться не раніше зими».

Менше половини з 40 німецьких транспортних засобів Mars II наразі взагалі не працюють. Зазначається, що спочатку необхідно перепрограмувати програмне забезпечення ракетних установок, оскільки німецька техніка ще не може стріляти боєприпасами зі США чи Великобританії. А саме ці види боєприпасів є в Україні у великій кількості. У гіршому випадку на вирішення програмних проблем знадобляться місяці, оскільки система Mars II працює значно складніше, ніж у самохідної гаубиці.

Після тижнів тиску канцлер Олаф Шольц минулого тижня оголосив, що Україна має отримати систему протиповітряної оборони Iris-T. Подробиць він не повідомив. За інформацією Business Insider, ця новина, вочевидь, стала несподіванкою не лише для Міноборони. В урядових колах кажуть, що система Iris-T для України має бути готова до використання не раніше листопада чи навіть грудня.

Також тиждень тому Шольц оголосив про так званий кільцевий обмін з Грецією: за радянські танки типу БПМ, які Афіни мають відправити Україні, Греція отримає натомість бойові машини піхоти Marder від Німеччини. В угоді йдеться про майже 50 танків.

Видання пише, що греки були здивовані заявою канцлера, тому за лаштунками криється чимало неприємностей. Тому що танки БПМ в основному розміщені на грецьких островах. Уряд в Афінах побоюється, що Туреччина може розглядати обмін сучасними автомобілями Marder як образу у зовнішній політиці і такі дії можуть викликати наступний військовий конфлікт у Європі. Греки хочуть відмовитися від своїх радянських танків лише тоді, коли всі 50 німецьких Marder будуть доставлені готовими до використання.

Раніше Шольц заявив, що «допомагає Україні більше, ніж будь-хто інший».

Додамо, що 1 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв надати Україні сучасні системи протиповітряної оборони Iris-T.

Раніше видання The Guardian назвало Шольца та Макрона «дурнями, які нормалізують масові вбивства». Також польський журнал показав, як «Шольц та Макрон рятують Путіна».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: