Окупанти катують українських військовополонених: шокуюча статистика

Окупанти катують українських військовополонених: шокуюча статистика
фото ілюстративне

Наразі ідентифіковано 156 окупантів, які причетні до катування українських військових

Росія вибудувала розвинену систему тортур і жорстокого поводження з полоненими українцями. Про це заявив генпрокурор Андрій Костін під час зустрічі зі Спеціальною доповідачкою ООН з питань катувань, доктором Еліс Джил Едвардс, передає Офіс генпрокурора.

За останніми оцінками, близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози сексуального насильства або інші форми жорстокого поводження.

«На всіх визволених територіях ми знаходимо свідчення цих жахіть. Лише в Херсонській області зафіксовано 11 катівень. У Харківській області розслідується майже 100 випадків катувань, у яких встановлено понад 700 постраждалих. Подібну картину ми бачимо і в інших деокупованих регіонах», – зауважив Костін. 

Наразі ідентифіковано 156 підозрюваних – військовослужбовців РФ та представників окупаційної влади, щодо 114 обвинувальні акти скеровано до суду, 35 засуджено за катування та жорстоке поводження як воєнні злочини.

«Агресор використовує тортури і як зброю війни, і як метод знищення української ідентичності в умовах окупації», – додав Костін.

Раніше повідомлялося, що Україна максимально близька до обміну полоненими «всіх на всіх».

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що п'ята частина, тобто 20% російських військових, які потрапляють у полон до ЗСУ, здаються добровільно. Втім, за його словами, в України є значно менше обмінного фонду, ніж у Росії, і наша країна не зможе зрівнятися з РФ у кількості полонених.  

Читайте також: Мобілізація у Росії. Тепер все по-серйозному

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: