Окупанти на Херсонщині продовжують підготовку до «референдуму»

Окупанти на Херсонщині продовжують підготовку до «референдуму»
У тимчасово окупованому Херсоні регулярно відбуваються проукраїнські мітинги
Фото: Українська правда

Український омбудсмен повідомила про друк бюлетенів для створення псевдореспубліки

Російські окупанти на тимчасово окупованій території Херсонщини хочуть створити псевдореспубліку. Як повідомляє Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі, для цього вони готуються до псевдореферендуму і навіть друкують бюлетені.

«Рашисти не залишають намірів створити на території Херсонської області так звану республіку «ХНР». У області планують використати схему псевдореферендумів, які проводили окупанти у 2014 році у Луганську та Донецьку, коли замість будь-якого виявлення влади народу було створено лише картинку для російського телебачення», – написала вона.

За даними Людмили Денісової, псевдоголосування заплановане у проміжку від 1 по 10 травня.

На час проведення псевдореферендуму окупанти планують закрити Херсон на в'їзд та виїзд та відключити зв'язок. Однак Денісова зауважила, що провести цю махінацію загарбникам буде складно через опір місцевих мешканців.

«Провести «референдум» загарбникам буде складно, адже героїчне населення всієї Херсонщини продовжує виходити на акції протесту окупації з гаслами «Херсон – це Україна!», попри застосування рашистами зброї та силового розгону мітингів», – вважає вона.

Омбудсменка зазначила, що окупанти можуть заздалегідь підготувати «протоколи з результатами» псевдоголосування.

Раніше повідомлялось, що російські військові у тимчасово окупованому Херсоні вчинили наругу над меморіалом «Слава Україні».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: