Окупанти перекидають додаткові сили на Куп’янський напрямок: аналіз ISW

Окупанти перекидають додаткові сили на Куп’янський напрямок: аналіз ISW
фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ не помітили жодних російських диверсійно-розвідувальних груп, які намагалися проникнути в Україну через кордон з Росією

Окупанти продовжують зосереджувати приблизно 100 тис. особового складу на Куп’янському та Лиманському напрямках. Російські війська накопичують особовий склад і техніку та перекидають додаткові сили на Куп’янський напрямок. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Просування українських сил

29 березня тривали позиційні бойові дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремміна, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Позиційні бої тривали біля Тернів та Білогорівки.

Заступник командира українського загону, який діє на Куп’янському та Лиманському напрямках, заявив, що російські війська продовжують зосереджувати приблизно 100 тис. особового складу на Куп’янському та Лиманському напрямках і мають проводити ротації щонайменше раз на тиждень за рахунок живої сили та втрати обладнання.

Заступник командувача заявив, що російські війська накопичують особовий склад і техніку та перекидають невизначені додаткові сили на Куп’янський напрямок для продовження зусиль із захоплення Куп’янська та Куп’янська-Вузлового. Він додав, що українські сили не помітили жодних російських диверсійно-розвідувальних груп, які намагалися проникнути в Україну через міжнародний кордон України з Росією, а український голова Харківської області Олег Синегубов заявив, що українські сили не помітили зосередження російських військ для нападу на місто Харків.

Російські війська нещодавно незначно просунулися на захід від Бахмута на тлі позиційних боїв. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 березня, показують, що російські війська нещодавно просунулися в межах Іванівського. Позиційні бойові дії тривали в районі Часового Яру, Нового району, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Речник української бригади, яка діє на Бахмутському напрямку, заявив, що російські безпілотники та розвідники становлять значну загрозу для українських сил у цьому районі та що російські війська використовують їх у більшій кількості.

Російські сили нещодавно підтвердили просування на північний захід і захід від Авдіївки на тлі боїв. Геолокаційні кадри показують, що російські сили трохи просунулися на північ від Красногорівки, на південь від Невельського. Російські війська поступово просуваються на північний захід і захід від Тоненького.

Російські сили нещодавно незначно просунулися на південний захід від Донецька на тлі позиційних боїв у цьому районі 29 березня. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно незначно просунулися на північ від Новомихайлівки. 

Армія РФ нещодавно незначно просунулася в районі кордону Донецько-Запорізької області на тлі позиційних боїв у цьому районі 29 березня. Окупанти нещодавно незначно просунулися на південь від Урожайного. Позиційні бої тривали поблизу Старомайорського та на північ від Приютного.

29 березня тривали позиційні бої поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового на заході Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Тривали позиційні бої на лівобережжі Херсонщини, імовірно поблизу Кринок

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Олег та Тетяна Кравець загинули внаслідок атаки дронів по Одесі
Удар по Одесі 2 березня: загинуло подружжя військових та їхня дитина
Віталій Вірста воював з 2016 року
Отримав три контузії та поранення, але повернувся на фронт. Згадаймо Віталія Вірсту
Нині ексміністр Олександр Лавринович перебуває у розшуку, орієнтовно живе на Кіпрі
Лавринович у розшуку, хто може жити на його держдачі? Суд здивував рішенням
На Харківщині з-під завалів врятовано жінку
У Херсоні та Одесі окупанти влучили у припортову інфраструктуру: ситуація в регіонах
Веніславський додав, що питання «зарплатного» бронювання не розглядається Комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки
Соратник президента розкритикував ідею «зарплатного» бронювання
Загальна тривалість тривог у Києві сягає понад 1165 годин
«Київ Цифровий» повідомив, як підключити критичні оповіщення про тривогу
Організація посприяла у протезуванні не одному захиснику України і продовжує допомагати
ГО «Фундація Течія» Олега Крота забезпечила військового протезами втрачених кінцівок Волонтерська ініціатива
Адмірал Роб Бауер під час 16-го щорічного Київського Безпекового Форуму
Чи застосує Росія ядерну зброю? Адмірал НАТО дав прогноз
Міноборони Росії продовжує цинічно брехати про удари нібито по «центрах прийняття рішень»
Міноборони РФ похвалилося «високоточним» ударом по Києву. В це не повірили навіть росіяни
Дата публікації новини: