Посольство США дало інструкцію для своїх громадян

Посольство США дало інструкцію для своїх громадян
Ситуація з безпекою на всій території України є вкрай нестабільною
фото з відкритих джерел

Американське диппредставництво випустило термінове повідомлення для громадян США в Україні

Посольство США в Україні увечері 14 липня випустило термінове попередження для своїх громадян та закликало їх негайно покинути територію України. Відповідне повідомлення з’явилося на сайті посольства.

«Ситуація з безпекою по всій Україні залишається непередбачуваною через військові атаки Росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки. Посольство США закликає громадян США не в'їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно залишити країну, використовуючи доступні приватно варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно», – йдеться у повідомленні.

Диппредставництво також закликає громадян США уникати масових зборів та організованих заходів, «оскільки вони можуть стати мішенню для російських військових у будь-якій точці України, включаючи її західні регіони».

У повідомленні наголошується, що ситуація з безпекою на всій території України є вкрай нестабільною, і умови можуть погіршитися без попередження.

Крім того, в американському дипломатичному відомстві опублікували інструкцію на випадок ракетного обстрілу. Там говориться наступне:

  • якщо ви чуєте гучний вибух або вмикаються сирени, негайно шукайте укриття, якщо в будинку або будівлі, перейдіть на самий нижній рівень конструкції з найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон і прорізів;
  • якщо ви перебуваєте на вулиці, негайно шукайте укриття в міцній конструкції, якщо це неможливо, ляжте і закрийте голову руками;
  • майте на увазі, що навіть якщо летить ракета або дрон будуть перехоплені, уламки, що падають, становлять значний ризик;
  • після обстрілу тримайтеся подалі від будь-яких уламків і стежте за офіційними вказівками в основних новинних агентствах.

Нагадаємо, сьогодні, 14 липня, Росія завдала серію ракетних ударів по Вінниці. Цілями стали цивільні об'єкти в центрі міста. Російські ракети влучили у будівлі з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також розташовані неподалік житлові будинки.

За останніми даними, жертвами ворожого ракетного удару по Вінниці стали 23 людини, звернулася по допомогу 115 осіб, госпіталізовано 64, у тому числі дві дитини, у важкому стані перебуває 34 особи, п’ять осіб у критичному стані. Триває пошук 42 осіб, зв’язок з якими відсутній

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників конференції в Гаазі щодо відповідальності Росії за злочини в Україні. Під час своєї промови український лідер розповів про сьогоднішню ракетну атаку росіян на Вінницю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: