Україна розпочала будівництво нової «Мрії»: 30% комплектуючих для літака вже зібрано

Україна розпочала будівництво нової «Мрії»: 30% комплектуючих для літака вже зібрано
Новий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав
фото: Reuters

Орієнтовна вартість будівництва другої «Мрії» становить $500 млрд

Україна почала будівництво нового славнозвісного літака моделі Ан-225 «Мрія». Він стане заміною легендарного борту, який був знищений російськими окупантами в Гостомелі на початку вторгнення. Про це заявив генеральний директор ДП «Антонов» Євген Гаврилов, пише видання Bild.

«Роботи ведуться у секретному місці. Другий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав», – наголосив гендиректор ДП «Антонов».

За наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30% комплектуючих, які можна використати для другого зразка. Вартість побудови літака оцінюється щонайменше у 500 млн євро. Із пошуком фінансування на покриття витрат має допомогти міжнародний аеропорт Лейпциг/Галле. Раніше туди раніше часто літав знищений Ан-225. Крім того, саме там тимчасово базується авіакомпанія «Антонова».

Нагадаємо,  раніше командир Ан-225 «Мрія» Дмитро Антонов в інтерв’ю «Главкому» висловив думку, що відбудова літака Ан-225 «Мрія» з нуля була б надто дорогим проєктом. Тому варто для відновлення «Мрії» використати недобудований літак «Мрія-2». 

До відома, Служба безпеки України встановлює усі обставини знищення літака АН-225 «Мрія» і зокрема те, чому керівництво ДП «Антонов» не вжило усіх необхідних заходів для його збереження. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: