Уряд сформував наглядову раду «Енергоатома»

Уряд сформував наглядову раду «Енергоатома»
До складу наглядової у якості представників держави увійшли Віталій Петрук та Тимофій Милованов
фото з відкритих джерел

Рада складається з п’яти осіб, три з яких – незалежні, дві – представники держави

Кабінет міністрів України завершив формування нагладової ради АТ НАЕК «Енергоатом», вона складається з п’яти осіб, три з яких – незалежні, дві – представники держави. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну.

Так, до складу наглядової ради Національно атомної енергетичної компанії у якості незалежних членів призначили Тімоті Джона Стоуна, Майкла Елліота Кірста, Ярека Неверовича, у якості представників держави – Петрука Віталія Вікторовича, Милованова Тимофія Сергійовича.

Тімоті Джон Соун раніше обіймав посаду незалежного директора Horizon Nuclear Power. А також, невиконавчого директора Європейського інвестиційного банку та очолював страхову компанію з ядерних ризиків. Також Тімоті обіймав посаду старшого радника Державного секретаря з питань енергетики та зміни клімату у Великобританії. Також він очолює Асоціацію ядерної промисловості Великобританії.

Майкл Елліот Кріст має тридцятирічний стаж у ядерній енергетиці. Він є засновником та керуючим директором EuroAtlantic Partners у Брюсселі. Він обіймав посади віце-президента зі стратегії та зовнішніх зв'язків для Європи, Близького Сходу та Африки, а також віце-президента по Центральній та Східній Європі у Westinghouse Electric Company.

Ярек Неверович раніше займав посаду міністра енергетики Литви та головного радника президента Литви з питань навколишнього середовища та інфраструктури. Також обіймав різні посади в уряді Литви. Як повідомляють у пресслужбі Міністерства економіки, Неверович відігравав ключову роль у переговорах щодо  експлуатації Ігналінської атомної електростанції під час переговорів EUCO MFF та RRF.

Віталій Петрук із 2015 по 2019 рік очолював Державне агентство України з управління зоною відчуження, яке займалось виведенням з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення обʼєкта «Укриття» на екологічно безпечну систему. У 2015 році був зареєстрований судовий позов, аби визнати протиправними дії комісії з проведення відкритого відбору кандидатів на посаду Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження щодо недопущення його до відбору та визначення переможця відбору. У 2019 році член Робочої групи щодо покращення туристичної привабливості зони відчуження Денис Руска у коментарі для ЕП зазначив, що у Єдиному державному реєстрі судових рішень є адміністративна справа щодо непрозорості призначення Петрука головою агентства. Однак у 2020 році Верховний суд підтвердив рішення ОАСК щодо відмови у задоволені позову щодо порушень у обранні Петрука на посаду. Окрім цього, Петрук був у реєстрі осіб, щодо яких застосовується закон про «Очищення влади». За часів президентства Януковича він займав посаду начальник Управління з питань економіки, діяльності підприємств та державних закупівель Державного управління справами.

Тимофій Милованов є президентом Київської школи економіки. Раніше він займав посаду міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України. у 2016-2019 роках був заступником голови Ради Нацбанку. У 2020 році Тимофій Милованов став позаштатним радником керівника Офісу президента України, Андрія Єрмака. У грудні 2023 року Милованова призначили членом наглядової ради «Укроборонпрому», раніше він обіймав посаду голови Наглядової ради підприємства.

Нагадаємо, до кінця 2024 року державний «Енергоатом» планує розрахуватися по своїм зобов’язанням в рамках покладених на компанію спецобов’язків з фінансування тарифу на електроенергію для населення (ПСО – ред.). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Документи, які стосуються катастрофи на Чорнобильській АЕС, повністю розсекречені
«КДБ фіксував все». Архів СБУ пояснив, де можна побачити усі документи про аварію на Чорнобильській АЕС
За рекрутинг в'язнів взялися і бойові підрозділи: представники 1-го окремого штурмового батальйону імені Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» поспілкувалися з ув’язненими в одній із колоній
Дезертири, крадії, ухилянти масово мобілізуються. Вражаюча статистика Війна і право
Керівник апарату Верховної Ради В'ячеслав Штучний у 2022 році отримав майже вдесятеро більше за президента України
Депутати вимагають урізати зарплату парламентській «обслузі»
Маршрут, попередньо, пролягатиме від взуттєвої фабрики «Крок» вулицями Героїв Пожежників, Театральна, Київська – до залізничного вокзалу
У Житомирі запустили тролейбусну лінію, на яку жителі чекали 40 років
Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі
Спікер парламенту Грузії заявив, що готовий підписати закон про «іноагентів» замість президентки
Масштабна повітряна тривога тривала понад дві години
Масштабна повітряна тривога тривала понад дві години
У виданні вказують, що Словенія надала Україні величезний обсяг військової, гуманітарної та фінансової допомоги
ЗМІ: Словенія таємно відправляла Україні військову допомогу під час затримки пакета США
Норма не поширюється на процедури отримання громадянства Угорщини
Угорщина повідомила, чи видаватиме посвідки українцям з протермінованими паспортами
«Українська команда працює над тим, щоб отримати максимально активну роботу груп щодо пунктів Формули миру. І серед перших таких груп планується запуск групи щодо енергетики»
Зеленський: Готуємо рішення, які полегшать опалювальний сезон
Дата публікації новини: