ЗСУ пояснили, чому окупанти намагаються захопити Бахмут та Вугледар

ЗСУ пояснили, чому окупанти намагаються захопити Бахмут та Вугледар
Захисники тримають оборону в районі Бахмута та Вугледару
фото: Генштаб

Військово-політичне керівництво загарбника поставило собі за мету, – окупувати Луганську та Донецьку області

Російські загарбники намагаються прорвати оборону ЗСУ в районі Бахмута та Вугледару, щоб просуватися далі, у тому числі на Слов'янськ, Краматорськ та Покровськ. Про це повідомив спікер Східного угруповання військ ЗСУ полковника Сергія Череватого.

За його словами, військово-політичне керівництво загарбника поставило собі за мету, – окупувати Луганську та Донецьку області і показати це як проміжні цілі так званої «СВО». Тому для подальшого просування ворогові необхідно прорвати українську оборону в районі Бахмута та Вугледара.

«Ворог дуже вдало вів інформаційні операції з метою вкинути збентеження і зневіру в наше суспільство і підняти настрій у російському суспільстві», – додав Череватий.

Нагадаємо, аналітики ISW вважають,що російські загарбники готують наступальну операцію взяття Бахмута, яка може бути кульмінаційною. Зазначається, що росіяни здійснюють обмежені бойові атаки на більшій частині лінії фронту в Україні, щоб розосередити українські сили та створити умови для початку рішучої наступальної операції в Луганській області. На думку аналітиків, такі обмежені атаки, зокрема, продовжуються, оскільки темпи російських операцій навколо Бахмута, які очолює група «Вагнера», схоже, знижуються. 

Читайте також: Ідуть важкі бої: Маляр заявила про тиск ворога під Бахмутом і Вугледаром

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: