Окупанти обстріляли найбільшу АЕС в Європі

Окупанти обстріляли найбільшу АЕС в Європі
Фото: wikipedia.org

В Енергодарі щомиті є ризик, що станеться некерована ядерна катастрофа

Сьогодні, 6 серпня, у тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області біля атомної електростанції знову прогриміли вибухи. Про це повідомила керуюча справами Енергодарської міської ради Яна Дабіжа в ефірі загальнонаціонального телемарафону попередила про серйозну загрозу некерованої ядерної катастрофи.

«Поки людство боїться керованої ядерної зброї Путіна, в Енергодарі щомиті є ризик, що станеться некерована ядерна катастрофа», – заявила вона.

За інформацією чиновниці, в окупованому місті російські загарбники продовжують обстрілювати найбільшу АЕС в Європі. Близько 17:00 лунали нові вибухи.

Як повідомлялося, голова зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель виступив із заявою щодо воєнних дій російських загарбників біля Запорізької АЕС.

Нагадаємо, 5 серпня  окупанти обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано три «прильоти» безпосередньо на майданчик станції.  Зазначається, що рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: