«Герой дня». Що відомо про «слугу» Галушка, який ображав поліцейських

«Герой дня». Що відомо про «слугу» Галушка, який ображав поліцейських

У мережу потрапили кадри, на яких обранець від партії «Слуга народу» Микола Галушко кидається на копів, які зупинили його водія

фото: slovoidilo.ua

У 2020 році Галушко намагався вийти із лав партії «Слуга народу»

Депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Микола Галушко, який прославився своїм некоректним спілкуванням із поліцейськими, уже не вперше потрапляє у поле зору преси. Раніше «Главком» писав, що депутат їздить на машині Toyota Land Cruiser 200 орієнтовною вартістю 2,5 млн грн. Автівка була зареєстрована у листопаді 2020 року на 65-річну матір нардепа Марину Валентинівну. Спочатку «слуга» заявив журналістам, що не їздить на цьому авто, але трохи згодом – що задекларує право користування нею. Звідки в матері кошти на автівку нардеп не уточнив.

Походження та кар'єра депутата

Микола Галушко народився 5 грудня 1979 року у Росії в селі Аргаяш Аргаяшського району Челябінської області. Його батько Леонід Галушко був радянським міліціонером. Леоніда Миколайовича по міліцейській лінії перевели до України, де він з часом дослужився до керівника обласного УБОЗу (Управління по боротьбі з організованою злочинністю). Зв'язки з міліцією допомогли відкрити в Київській області свій бізнес – приватну охоронну фірму під назвою «Галід».

2001 року майбутній депутат закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». У 2002-2005 роках працював в УБОЗ ГУ МВС в Київській області.

Від 2017 року, разом із роботою на посаді директора ПП «Галід», Микола Галушко паралельно був радником директора ДП спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт».

Микола Галушко закінчив Інститут вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету (спеціальністю «Економіка»).

  • 1997-2006 рр. – проходив службу в органах внутрішніх справ.
  • 2006-2012 рр. – працював виконавчим директором ТОВ «Галід».
  • 2012-2017 рр. – був на посаді директора ПП «Галід».

Політика і Галушко

Під час президентських виборів у березні 2019 року Володимир Зеленський призначив Миколу Галушка своєю довіреною особою в 97 окрузі.

20 червня 2019 року Микола Галушко подав документи до ЦВК і зареєструвався кандидатом від партії «Слуга Народу» на мажоритарному окрузі № 97. Відповідно до офіційних даних ЦВК, він переміг на виборах до Верховної Ради України, набравши понад 38% голосів виборців.

За даними Руху «Чесно», Микола Галушко інвестував у власну перемогу найбільшу суму з-поміж тих, хто пройшов до парламенту в Київській області, і спромігся здобути підтримку понад 31 тисячі виборців. Кампанія коштувала йому майже 1,3 млн грн. Голос виборця обійшовся Галушку найдорожче з-поміж новообраних народних депутатів від Київської області – у менш ніж 42 гривні.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Микола Галушко оголосив про вихід із партії «Слуга народу», нібито на знак протесту проти розподілу місць у списках політсили перед місцевими виборами в Київській області.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради від провладної партії «Слуга народу» Микола Галушко нецензурно спілкувався з поліцейськими, які зупинили за порушення правил дорожнього руху водія, який керує автівкою цього нардепа. Про цю історію розповіла «Українська правда», отримавши відео від полісменів.

Відомо, що інцидент стався рік тому, 18 грудня 2020 року. Полісмени зупинили авто в центрі Києва за порушення правил дорожнього руху – перетин подвійної смуги – приблизно о четвертій ранку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: