Голова Нацради: На моніторинг виконання мовних квот було змарновано 100 млн грн, йде слідство

Голова Нацради: На моніторинг виконання мовних квот було змарновано 100 млн грн, йде слідство

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк розповіла про кримінальну ситуацію з встановленням моніториногового центру

«Гроші були сплачені – але моніторинговий центр є купою «заліза», яке не працює», – сказала Ольга Герасим’юк

На встановлення моніторингового центру колишнє керівництво Націнальної ради з питань телебачення і радіомовлення змарнувало 100 млн грн з державного бюджету. Зараз триває слідство.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк.

«Гроші були сплачені – але моніторинговий центр є купою «заліза», яке не працює. І я була вимушена подати до правоохоронних органів заяву щодо цієї ситуації, внаслідок чого відкрито два кримінальних провадження. Вони порушені у Голосіїївському та Шевченківському районних управліннях поліції Головного управління Нацполіції у Києві за статтями «Зловживання повноваженнями службовою особою» та «Шахрайство»», – розповіла голова Нацради.

Суть в тому, – пояснила Ольга Герасим’юк , – що колишнє керівництво сплатило 100 млн компанії «Новітнє обладнання», яка мала поставити й запустити моніторинговий центр. «Компанія поставила обладнання, яке не повністю відповідало замовленню, та не змогла налагодити його. В принципі й не дуже старалася. В основному дбали про отримання грошей. Артеменко сплатив чомусь їм ці кошти й достроково звільнився. Залишив Нацраду без грошей на моніторинговий центр та й без нього. Частину угод підписала звільнена президентом Фещук. Слідство ведеться, але, треба сказати, дуже мляво», – зазначила Герасим’юк.

Голова Нацради зазначила, що, на жаль, погоджується з низкою зауважень профільного комітету Верховної Ради щодо роботи Нацради за минулий рік і що з членом Нацради Олегом Чернишом виступала проти цих недоліків.

 Ольга Герасим’юк – українська журналістка, ведуча телевізійних програм, телевізійний менеджер, народна депутатка України 5-го і 6-го скликань. Перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (2014–2020). Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, 22 квітня у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення обрали новий склад керівництва. Головою Нацради обрали Ольгу Герасим’юк.

Народна депутатка від «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар 20 січня в інтерв'ю «Главкому» розповіла, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення планує істотно збільшити свої ресурси, аби моніторити виконання мовних квот.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: