Коболєв звільнився з наглядової ради «Київстару» (оновлено)

Коболєв звільнився з наглядової ради «Київстару» (оновлено)
Наприкінці квітня «Київстар» продовжив на три роки повноваження Андрія Коболєва
фото з відкритих джерел

Коболєв входив до наглядової ради «Київстару» з грудня 2020 року

Колишній голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв пішов з наглядової ради «Київстару». Цю інформацію підтвердили в пресслужбі компанії.

Раніше в компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку заявили, що Коболєва звільнили.

Коболєв входив до наглядової ради «Київстару» з грудня 2020 року як представник його акціонера, компанії Veon Ltd.

15 травня його вирішили замінити на іншого представника – Юпа Бракенхоффа, який з травня 2023 року став головним фінансовим директором групи Veon.

Наприкінці квітня «Київстар» продовжив на три роки повноваження всіх семи членів наглядової ради, зокрема й Коболєва.

Оновлено. Згодом «Київстар» заявив, що не звільняв колишнього голову правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва з наглядової ради компанії. Це рішення посадовець ухвалив сам. 

Нагадаємо, слідчі Національного антикорупційного бюро та Слідчої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву про підозру. Ексголову «Нафтогазу» підозрюють у заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн. Загалом упродовж 2018 року підозрюваному, як вважає слідство, незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 млн грн (різниця між фактично виплаченою премією і максимально допустимим її розміром).

Слідство встановило, що очільник компанії (2014-2021 рр.) в травні 2018 року всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 млн грн (еквівалент 10 млн дол. США) за екстраординарні досягнення. Йдеться про позитивне рішення у справі щодо контракту купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 рр.

Ця сума суттєво перевищувала нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн грн). До того ж за ті самі досягнення екскерівникові компанії виплатили премію й у 2017 році у 12,49 млн грн.

Загалом упродовж 2018 року підозрюваному, як вважає слідство, незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 млн грн (різниця між фактично виплаченою премією і максимально допустимим її розміром).

Читайте також: Справа про космічну премію Коболєва. Антикорупційний суд зганьбив співробітників НАБУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: