Відведення військ РФ від українських кордонів. МЗС дав роз'яснення

Відведення військ РФ від українських кордонів. МЗС дав роз'яснення
«Побачимо відведення – повіримо у деескалацію» , – заявив Кулеба
фото: Міністерство закордонних справ України

Російські військові повернуться до пунктів постійної дислокації після закінчення навчань

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував повідомлення Російської Федерації про повернення частини підрозділів, що брали участь у воєнних навчаннях неподалік кордону України, до постійних місць дислокації. Про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу.

«З Російської Федерації постійно лунають різні заяви, тому у нас вже є правило: «Побачимо відведення повіримо у деескалацію» , заявив Кулеба.

Кулеба також наголосив, що у разі ухвалення рішення Держдумою РФ про визнання так званих «ДНР і «ЛНР» Росія де-факто і де-юре вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками. «Ми вже попередили про цю позицію наших партнерів», – зазначив міністр.

Сьогодні офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що російські військові повернуться до пунктів постійної дислокації після закінчення навчань, а підрозділи Південного військового округу та Західного військового округу вже розпочали навантаження на транспорт та вирушать у вівторок. За його словами, військові аташе з питань оборони при посольствах іноземних держав у Білорусії спостерігатимуть за останнім етапом російсько-білоруських навчань «Союзна рішучість».

Нагадаємо, в останні пару місяців Росія під виглядом навчань сконцентрувала біля кордонів України значну кількість військових. Після цього у західних ЗМІ з'явилася інформація про те, що РФ готується до вторгнення в Україну.

Тим часом РФ заперечувала свої наміри вторгнутися в Україну і водночас висунула НАТО ультиматум. Серед іншого, в ньому була вимога не приймати Україну в члени Альянсу.

За останніми оцінками Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, до кордонів України та на окуповані території Росія стягнула понад 120 тис. військових.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: