Кулеба закликав ЄС накласти жорсткі санкції на російське ракетне виробництво

Кулеба закликав ЄС накласти жорсткі санкції на російське ракетне виробництво
Кулеба закликає Євросоюз накласти жорсткі санкції на виробництво ракет в Росії
фото ілюстративне

Глава українського МЗС надіслав листа Жозепу Боррелю пропонуючи накласти жорсткі санкції на російське ракетне виробництво

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає ЄС накласти жорсткі санкції на російське виробництво ракет. Про це він написав у Twitter.

Очільник МЗС України зауважив, що такі заходи необхідні для того, аби військові РФ не могли завдавати ударів по критичній цивільній інфраструктурі України.

«Сьогодні я надіслав листа Жозепу Боррелю пропонуючи накласти жорсткі санкції на російське ракетне виробництво та все, що використовується для запуску смертоносних ракет по Україні», – написав Кулеба.

Нагадаємо, 7 грудня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила про введення дев'ятого пакету санкцій проти Росії. До списку санкцій додано ще майже 200 фізичних та юридичних осіб. Зокрема, запроваджуються санкції проти ще трьох російських банків.

Раніше повідомлялося, що санкції не завадили Росії виготовляти крилаті ракети. Деякі з крилатих ракет, які Росія запустила по цивільній інфраструктурі України наприкінці листопада, були зроблені через кілька місяців після того, як Захід ввів санкції, покликані позбавити Москву компонентів, необхідних для виробництва цієї зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: