Лавров не готовий до серйозної розмови – Кулеба

Лавров не готовий до серйозної розмови – Кулеба
Росія не дійшла до того, щоб знайти рішення за столом переговорів
фото з відкритих джерел

«Подолаю огиду, і поговорю з ним» – МЗС про колегу з РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив заяву про свого російського колегу Сергія Лаврова та переговори між двома країнами. Про це пише AP.

У новому інтерв'ю іноземним журналістам дипломат заявив, що Україна та Росія вели переговори щодо закінчення війни ще з перших днів повномасштабного вторгнення. Проте зараз Кулеба переконаний, що лише зустріч Зеленського та Путіна може призвести до результатів.

Кулеба також вважає, що міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова наразі не готовий до серйозної розмови, додавши. На думку українського дипломата, Росія ще не дійшла до того, щоб знайти рішення за столом переговорів.

«Але якщо я побачу, що вони змінюють своє ставлення і готові серйозно шукати взаємоприйнятні рішення, я переможу свою огиду, сяду з ним і поговорю», – наголосив Дмитро Кулеба.

За його словами, чим швидше президент Росії Володимир Путін погодиться на зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським, то тим більше шансів наблизити момент завершення війни.

Кулеба підкреслив, що він не дає 100% гарантії, але він впевнений в президентові України. Глава МЗС також додав, що «чим довше Путін уникає цієї зустрічі, тим ймовірніше, що він повністю зосереджений на сценарії війни».

Нагадаємо, нещодавно Лавров заговорив про мирний договір між Україною та РФ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: