Монастирський повідомив, що розділити МВС просять міжнародні партнери. Він проти

Монастирський повідомив, що розділити МВС просять міжнародні партнери. Він проти
Семирічний досвід співпраці всіх структур, які входять до МВС, продемонстрував свою ефективність, вважає Денис Монастирський
Фото з відкритих джерел

«П'ять структур МВС – це той кулак, який може забезпечити безпеку держави»

Для ефективного гарантування безпеки держави структура Міністерства внутрішніх справ має залишатися цілісною. Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Я не прихильник радикальних поділів – Нацгвардії, Прикордонних військ, це неправильний підхід у принципі, з огляду на те, що система, яка склалася, працює», – наголосив міністр.

З його слів, прихильниками поділу структур, які входять до складу МВС, є міжнародні партнери. Вони вважають, що логічно було б розділити ці підрозділи.

«Але якщо ми говоримо про цілісний характер, про здатність забезпечити безпеку, то структура МВС має складатися саме з цих частин: Національна поліція, прикордонники, Нацгвардія, ДСНС і міграційна служба», – наголосив Денис Монастирський.

До того ж семирічний досвід співпраці всіх структур, які входять до МВС продемонстрував свою ефективність, додав міністр.

«У гарантуванні громадської безпеки на масових заходах залучено приблизно 40% поліції та 60% Нацгвардії, і від їхньої координації між собою залежить те, наскільки буде забезпечено право на мирний протест. Якщо буде збій, відбудеться конфлікт, постійно треба комунікувати. У Києві, де відбувається найбільше масових заходів, усі сили координує особисто начальник поліції Києва. На місцях – відповідальні, і це все – одна ланка. А якщо буде два центри ухвалення рішень, то розвал очевидний», – пояснив чиновник.

«П'ять структур МВС – це той кулак, який може забезпечити безпеку держави», – підсумував Монастирський.

До слова, соратник Авакова Зорян Шкіряк вважає, що у випадку розділення МВС країну чекає велика біда. Крім того, Шкіряк допускає, що насправді керівництво МВС здійснює не міністр Монастирський, а люди з Офісу президента.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада призначила Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: