Перший термін президентства Кучми. Посол Німеччини розповіла, коли Україна була найсильнішою і найслабкішою

Перший термін президентства Кучми. Посол Німеччини розповіла, коли Україна була найсильнішою і найслабкішою
Початок анексії Криму і війни на Сході – найбільш трагічні події в історії України, упевнена Анка Фельдгаузен
Фото: Главком

Анка Фельдгаузен розказала, що застала в Україні чотири політичні епохи

Перший термін президентства Кучми – саме цей період був досить важливим для України. Адже тоді було підписано ключові договори про співпрацю з країнами-сусідами, що зміцнили позицію офіційного Києва як в регіоні, так і з точки зору безпеки. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

– Що стосується найбільш важкого періоду, то, очевидно, що це початок анексії Криму і війни на Сході України. Зараз є великий прогрес, і зараз Україна в набагато кращому стані, – сказала пані посол.

Вона також зазначила, що канцлерка Ангела Меркель від щирого серця прагне допомогти Україні. Переосмислити події, які відбувалися у нашій країні, їй допоміг Майдан.

– Те, що відбулося на Майдані у 2013-2014 роках, серйозно вплинуло на весь світ. І канцлерка тоді сказала, що Німеччина буде більше підтримувати українців. Що й сталося. Ми разом з Францією у 2014-му році зробили дуже багато для України, зокрема, і задля підписання Мінських угод. Це була наша допомога. І ми завжди намагалися бути двигуном вашої країни до Європи, – розповіла Анка Фельдгузен.

Також посол Німеччини прокоментувала можливість зміни «нормандського формату».

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: