Проти прокурора, який підписав арешт Порошенку, відкрито дисциплінарне провадження

Проти прокурора, який підписав арешт Порошенку, відкрито дисциплінарне провадження
Заступник генпрокурор Олексій Симоненко був гостем на дні народженні скандального заступника Єрмака Олега Татарова, підозрюваного в корупції
фото: advokatpost.com

Провадження відкрито через те, що заступник генпрокурора був на дні народженні Татарова у вересні

Проти заступника генпрокурора Олексія Симоненка відкрили дисциплінарне провадження, повідомили у «Центрі протидії корупції». ЦПК звернувся до органів прокуратури через те, що Симоненко був присутнім на дні народженні заступника голови Офісу президента Олега Татарова, підозрюваного в корупції.

Останнім часом ім'я заступника Венедіктової Олексія Симоненка фігурує у новинах через те, що він підписав клопотання про арешт експрезидента та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка і заставу в сумі 1 мільярд гривень.

«Щодо заступника Венедіктової, який зливав справу Татарова, відкрили дисциплінарне провадження після звернення ЦПК. У вересні Центр протидії корупції звернувся до органів прокуратури із вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності заступника генеральної прокурорки Олексія Симоненка, який прийшов на день народження до підозрюваного в корупції заступника голови Офісу президента Олега Татарова», – повідомили в ЦПК.

Вказано, що коли Татаров святкував день народження, він офіційно залишався підозрюваним у справі, процесуальні керівники в якій підлеглі Симоненку прокурори. Водночас Симоненко прийшов на день народження в позаробочий час та використав службове авто. На останньому він приїхав на свято та поїхав звідти о третій ночі один із останніх.

«Симоненко був невипадковим гостем: рік тому саме він забрав справу Татарова в Національного антикорупційного бюро України і передав її СБУ. Провадження вже мало бути в суді, однак прокурори заблокували цей процес», – додали в ЦПК.

На початку вересня заступник глави Офісу президента Олег Татаров святкував свій день народження. Серед запрошених гостей було понад 10 чиновників силових відомств – дехто з них раніше були дотичними до розслідування проти самого Татарова. Через це ЦПК вимагало кількох людей притягнути до кримінальної відповідальності. Зокрема, крім Симоненка це стосувалося й керівника департаменту нагляду за органами безпеки, фіскальною та прикордонною службами Яна Стрелюка.

Пізніше Татаров прокоментував святкування свого дня народження. Правда він заявив, що не вбачає у цій ситуації жодного конфлікту інтересів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: