Рада посилить покарання для бізнесу за ігнорування сигналів тривоги

Рада посилить покарання для бізнесу за ігнорування сигналів тривоги
фото: portal.lviv.ua

Законопроєкт пропонує встановити штраф за порушення вимог у розмірі від 17 тис. до 51 тис. грн

У Верховній Раді зареєстрований проєкт змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту в умовах воєнного стану. Пропонується ввести кримінальну відповідальність для посадових осіб підприємств. Про це йдеться у проєкті закону №7546.

Законопроєкт пропонує встановити, що порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином – суб'єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю людей, – карається штрафом від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 51 тис. грн) або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Такі ж дії, вчинені повторно, або якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, – пропонують карати позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років.

  • 2 липня перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін розповів, що за 8-10 хвилин до прильоту крилатої ракети у селі Сергіївка Одеської області пролунала повітряна тривога, утім опівночі мешканці не вийшли з дев'ятиповерхівки.
  • 1 липня по Одещині окупанти завдали ракетний удар із літаків стратегічної авіації з напрямку Чорного моря. Внаслідок удару пошкоджено 9-поверховий житловий будинок. Загинуло щонайменше 21 людина, ще 37 отримали поранення.

Нагадаємо, Рада дозволила нардепам приймати цінні подарунки: подробиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: