Стало відомо, чому «слуги» не підтримали закон про легалізацію канабісу

Стало відомо, чому «слуги» не підтримали закон про легалізацію канабісу
Рада провалила законопроєкт про легалізацію медичного канабісу
Фото з відкритих джерел

Зеленський з’ясовував у «слуг», чому провалили легалізацію медичного канабісу. Радуцький кивав на Разумкова

Президент України Володимир Зеленський на екстреному засіданні фракції «Слуга народу» поцікавився у колег, чому вони не підтримали законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. Про це повідомляє Бабель, посилаючись на своє джерело в «Слузі народу».

За інформацією співрозмовника видання, перед зборами Зеленський повідомив, що будуть обговорюватися тільки кадрові питання.

Однак президент все-таки підняв питання про легалізацію медичного канабісу в Україні і поцікавився, чому не вистачило голосів.

Глава комітету Ради з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький відповів, що спікер Дмитро Разумков не подав сигнал нардепам підтримати документ. За законопроєкт проголосували 152 «слуги» з 230.

При цьому сам глава медичного комітету, намагаючись спихнути вину на Разумкова, сам не підтримав закон про легалізацію канабісу з невідомих причин.

У Міністерстві охорони здоров'я раніше просили Раду прийняти документ, пояснюючи, що легалізація медичного канабісу дозволяє зменшити біль у тяжкохворих пацієнтів. Він є ефективним при лікуванні понад 50 патологічних станів.

Раніше комітет Ради підтримав цей законопроєкт. У висновку вказано, що він не містить ризиків корупції.

У червні Верховна Рада зареєструвала законопроєкт із регулювання обороту конопель у медичних цілях та для наукової і науково-технічної діяльності.

Додамо, що МОЗ просив нардепів легалізувати канабіс. І нагадаємо, що він лікує.

Як відомо, у багатьох країнах коноплі вже використовують у терапевтичних цілях, завдяки їхнім властивостям допомагати в разі невиліковних медикаментами хвороб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: