Щербак заявив, що Порошенку нема альтернативи: головнокомандувачів під час битви не міняють

Щербак заявив, що Порошенку нема альтернативи: головнокомандувачів під час битви не міняють

Щербак зазначив, що Порошенко переграв Путіна у військово-дипломатичному протистоянні

Дипломат, письменник і голова комітету національної премії імені Тараса Шевченка Юрій Щербак заявив, що президенту Порошенку сьогодні немає альтернативи.

Про це Щербак заявив під час форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом».

«Це істина, яку треба визнати і з якою треба нам усім йти на вибори. Головнокомандувачів не міняють під час битви. Це знала Великобританія Черчилля і Сполучені штати Рузвельта. Не міняли», - додав дипломат.

«Попереду непроста путь. Нам треба пройти момент істини…Я звертаюсь до ваших сердець, до вашого розуму, до вашої пам’яті та надій на краще майбутнє. Ми будемо проходити дуже непростий іспит на нашу єдність, згуртованість, зрілість і мудрість. Бо вибори, прошу не забувати про це, попри увесь наш оптимізм, відбуваються під час війни», - сказав він.

«І тільки вдумаємося – величезна ядерна держава, яка загрожує нам тактичною ядерною зброєю, очолювана міжнародним злочинцем Путіним, розтоптавши усі угоди, які тільки існували веде п’ять років війну проти України», - наголосив Щербак.

«Ця війна зветься гібридною. Але насправді вона тотальна, бо ведеться на багатьох фронтах, включаючи виборчо-політичний фронт. Ведеться безжально, усіма видами агресивних брудних технологій. Ставка в цій війні найвища. Агресор хоче зламати волю України до опору, посіяти розбрат, підірвати віру в нашу державність та її лідерів. Царство темряви хоче знищити територію свободи, Українську державу, націю, мову і культуру. І немає жодних сумнівів, що це може статися. Ми маємо це розуміти. Давайте подивимося, що відбувається в Донецьку і Луганську і уявимо, що це відбувається тут. Не можна цього допустити», - сказав Щербак.

Дипломат також зазначив, що президент України переграв російського президента Путіна у військово-дипломатичному протистоянні.

«Об’єктом персональної ненависті українофоба Путіна став президент Порошенко. Ненависть ця особиста і токсична, обумовлена непоступливою позицією президента України, його ефективними зусиллями в організації протидії російській агресії. Давайте сьогодні прямо скажемо, що президент Порошенко переграв Путіна у багатьох компонентах військово-дипломатичної боротьби», - заявив Щербак.

Нагадаємо, у вівторок, 29 січня, президент Петро Порошенко брав  участь у форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», який проходив у столичному Міжнародному виставковому центрі. 

Порошенко заявив, що буде балотуватися на другий термін.  

 До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: