Стало відомо, коли Рада розгляне скандальний закон щодо заборони пропаганди ЛГБТ

Стало відомо, коли Рада розгляне скандальний закон щодо заборони пропаганди ЛГБТ

Корнієнко наголосив, що «Скандальний законопроєкт слід перевірити на дискримінаційність» - заступник голови фракції

В «Слузі народу» озвучили приблизну дату ознайомлення з законом про покарання за «пропаганду гомосексуалізму»

У Верховній Раді найближчим часом не планується розгляд законопроєкту про заборону «пропаганди гомосексуалізму та трансгендеризму» в Україні.

Голова партії «Слуга народу» і перший заступник голови фракції в парламенті Олександр Корнієнко назвав ініціативу своїх однопартійців Олени Лис та Георгія Мазурашу «неактуальною» і «дуже дискусійною».

Нагадавши про зобов’язання України перед її міжнародними партнерами, Корнієнко наголосив, що скандальний законопроєкт слід перевірити на дискримінаційність.

За його словами, на обговорення фракції цей законопроєкт ще не виносився. І найближчим часом його обговорення не планується.

«Обговорювати їх (треба) тоді, коли ми визначимося з нагальними економічними питаннями, проведемо податкову амністію, вирішимо, що робити з податком на вивезений капітал, вирішимо, що робити з бюджетом на наступний рік», – сказав він.

Нагадаємо, що автори законопроєкту заявили, що пропаганда одностатевих відносин і трансгендерності шкодить фізичному і психічному здоров’ю людини, а також її моральному та духовному стану. Тому вони запропонували штрафувати за це на 17 тис. грн, якщо це було зроблено юрособою – на 51 тис. грн, якщо публічно – на 85 тис. грн, а чиновником – то на 136 тис. грн.

Варто зазначити, що на сьогодні в Україні не заборонена «пропаганда» ніяких сексуальних відносин. Однак щорічний київський Марш Рівності, який мав пройти в травні, перенесли через епідемію коронавірусу.

Нагадаємо, народні депутати з фракції «Слуга народу» Георгій Мазурашу та Олена Лис зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт, який вводить адміністративну відповідальність за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму». Проєкт закону №3917 був зареєстрований у парламенті 22 липня, проте його текст не оприлюднений.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: