У Яценюка запевняють, що проголосують за кандидатуру Смолія на пост глави Нацбанку

У Яценюка запевняють, що проголосують за кандидатуру Смолія на пост глави Нацбанку
Максим Бурбак

Бурбак запевняє, що «Народний фронт» не змінить свій вибір

Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив, що його партія проголосує за кандидатуру Якова Смолія на пост глави Національного банку України замість Валерії Гонтаревої. Про це він розповів журналістам в кулуарах парламенту, передає прес-служба НФ.

«Ніяких торгів ми не ведемо. Це не базар. Може комусь хочеться займатися базаром, то хай роблять це у відповідному місті, а не в парламенті», - сказав Бурбак про можливі зміни у рішенні про підтримку кандидата.

Голова франкції нагадав, що під час останнього засідання фракції «Народного фронту» відбулася зустріч із кандидатом на Голову НБУ Яковом Смолієм, і більшістю голосів було прийнято рішення підтримати його кандидатуру під час голосування в парламенті.

Крім того фракція прийняла рішення заслухати звіт Валерії Гонтарєвої: «Для того, щоб заслухати звіт і призначити нового голову Національного банку України, треба 226 голосів. Лідер БПП, президент України, вніс пропозицію - пана Смолія, ми на фракції її розглянули й підтримуємо. Будь ласка, нехай керівник фракції Артур Герасимов збирає 226 голосів під цю кандидатуру», - відмітив Бурбак.

Нагадаємо, що 22 лютого голова ВР Андрій Парубій повідомив, що Верховна Рада 1 березня розгляне питання звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Нацбанку та призначення на неї Якова Смолія.

27 лютого Фракція «Народний фронт» підтримає кандидатуру Якова Смолія на пост голови Національного банку України замість Валерії Гонтаревої. 

Читайте також матеріали «Главкома»:

Мільйонер з НБУ. Як парламент торгується за Смолія

Хто замінить Охендовського. Порошенко вніс подання на 13 нових членів ЦВК (список) 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: