Україна не повинна бути розмінною монетою у справі з імпічментом Трампа - Пристайко

Україна не повинна бути розмінною монетою у справі з імпічментом Трампа - Пристайко
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко

Ми просимо кожного разу не використовувати нас як розмінну монету, заявив глава МЗС України

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українська влада у відносинах зі Сполученими Штатами Америки просить не використовувати Україну як розмінну монету.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC Україна.

«Ви пам'ятаєте, як часто нас звинувачували в тому, що Україна намагалася грати роль (впливати на президентські вибори у США) раніше, коли були вибори президента. Я не думаю, що ми грали якусь роль, але деякі помилки, які були зроблені, дозволили використовувати нас як якийсь об'єкт у цих скандалах», - заявив Пристайко.

«Наша позиція, яку ми доповідаємо всім президентам, скільки б у нас їх не було, - що потрібно використовувати можливості по обидва боки проходу в Конгресі. І найгірше, що ми можемо зробити, - це стати розмінною монетою», - додав він.

При цьому міністр висловив жаль, що нині Україна якраз і є такою розмінною монетою.

«Ми просимо кожного разу не використовувати нас як розмінну монету. І це неодноразово говорив президент Зеленський. Він говорив: «Ми будемо розслідувати всі випадки». Є питання - є офіційні канали, прокурори, нехай зв'язуються, це підписано в наших угодах про взаємну правову допомогу», - підкреслив Пристайко.

Також в інтерв'ю Пристайко заявив, що Україна може вийти з Мінських угод. Цю заяву вже жорстко розкритикував п’ятий президент України Петро Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: