Український делегат у Мінську розповів, чому Росія посилює обстріли

Український делегат у Мінську розповів, чому Росія посилює обстріли
Україна не йде на політичний шантаж
Фото з відкритих джерел

Росія бачить, що втрачає «Мінськ» як інструмент впливу на Україну

Росія посилює інтенсивність обстрілів українських військ, бо розуміє, що втрачає інструмент впливу на Україну, втілений в Мінських домовленостях. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» сказав представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

«Росія бачить, що Україна не йде на політичний шантаж заради «Мінська», на реалізацію «Мінська» за російським сценарієм. Були певні очікування у Путіна від візиту Зеленського до США, що там Байден в черговий раз заявить про безальтернативність «Мінська» та необхідність виконувати «Мінськ», і натисне на Україну з метою виконання «Мінська» за російськими лекалами», – сказав Гармаш.

Український делегат підкреслив, що Росія діє своїми звичними методами, і до цього треба бути готовими.

«Росія бачить, що вона втрачає «Мінськ» як інструмент впливу на Україну. Тому вона застосовує військові інструменти. Це її звичні методи, вона завжди так робила і буде так робити, на жаль. І ми повинні бути до цього готові - і морально, і у військовому плані», – додав Гармаш.

Нагадаємо, в Організації з безпеки і співробітництва в Європі розповіли про обстріли на Донбасі. 7 вересня спостерігачі організації зафіксували понад 1500 порушень режиму припинення вогню.

Крім того, неподалік станції Скотувата Донецької залізниці російські окупанти гатили з важкого виду озброєння.

До слова, більш ніж половина залізничників з ОРДЛО виїхала до РФ працювати на будівництві. Звільняються люди з різних причин, але здебільшого через низьку зарплату. Більшість звільнених виїжджає до РФ на заробітки, однак влаштуватися там залізничниками вдається лише одиницям. Решта погоджується на некваліфіковану працю, здебільшого на будівництві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: