Уряд Зеленського вдруге «заморозив» підвищення зарплат освітянам

Уряд Зеленського вдруге «заморозив» підвищення зарплат освітянам
Зарплати освітян заморожені до січня 2022

Мінімальний посадовий оклад вчителя повинен становити три мінімальних зарплати

Уряд Зеленського «заморозив» підвищення заробітних плат педагогам, яке передбачене законодавством про освіту. Про це пише у Facebook співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона наголошує – фракція буде вимагати перегляду у бюджеті на наступний рік фінансування для освіти.

«Сьогодні День учителя. А ось і «подарунок» від влади Зеленського. Зарплати освітян заморожені до січня 2022. Більшість вчителів півтора року тому повелися на обіцянки про 4000 доларів зарплати, й проголосували за Зеленського і слуг», – пише Геращенко.

«Згадую наші важкі зустрічі з педагогічними колективами, коли я надавала чесну інформацію про бачення нашої команди щодо підняття зарплат освітянам, яке ми заклали в законі про освіту і ретельно виконували нашим урядом. Так, на жаль не було економічної можливості збільшити зарплати освітянам швидко і радикально, й ми про це чесно інформували. Але не брехали про 4 тисячі доларів перед виборами і не заморожували мізерні виплати на кілька років після виборів», – зауважує Геращенко.

«Ми будемо боротися за перегляд проєкту бюджету на 21 рік і наполягати на збільшенні зарплат лікарям і вчителям. Ненормально, коли держава дбає тільки про прокурорів, спецслужби і поліцію, будує поліцейську країну», – переконана співголова фракції «Європейська Солідарність».

Постанову Кабінету Міністрів України про замороження зарплат освітянам опублікував народний депутат з «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

4442fba1-4341-4776-b6a4-3d81b64d966d.

«Нагадаю, що у статті 61 закону «Про освіту» прописано, що мінімальний посадовий оклад вчителя повинен становити 3 мінімальних зарплати. Таке підвищення було заплановано з 1 січня 2020 року. Однак, спочатку восени минулого року уряд Гончарука скасував це рішення, а тепер цей же трюк повторив і прем’єр Шмигаль», – повідомив Гончаренко.

«Федерація профспілок опублікувала відповідну постанову Кабміну, за якою підвищення зарплат вчителям «заморозиться» до 1 січня 2022 року. Пояснюється це «відсутністю неінфляційних джерел фінансування», – зазначив Гончаренко.

«Ця ситуація – ще один приклад того, до яких наслідків приводить дилетантство при владі. І якщо вам почнуть розповідати, що це через коронакризу, то нагадаю ще раз ― рішення «заморожував» ще перший уряд Зеленського, з якого і почалося падіння економіки. Уряди міняються, але ситуація не змінюється. Бо при владі лишається Зеленський. Відповідальність за всі невиконані обіцянки несе він особисто», – наголосив народний депутат.

Нагадаємо, сьогодні в Україні святкують День вчителя.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: